De beste NYE party

Lifestyle door Janet

Feest, feest, feest. Iedereen heeft het in december over party’s en alles wat daarbij komt kijken. De etalages tonen enkel prachtige feestjurkjes, in tijdschriften staan tips voor de beste make-up op Oud en Nieuw en discotheken organiseren grote feesten om het nieuwe jaar in te luiden. Helemaal top, maar als je onder de zestien bent, kom je er niet ver mee. Girlscene geeft je daarom de beste tips om toch een geweldige avond te hebben!

Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘jong geleerd is oud gedaan’. Niemand is te jong om feest te vieren en van een bijzondere avond te genieten. Tijdens Oud en Nieuw is het voor veel mensen een gewoonte om samen te borrelen tot middernacht. Na alle gelukwensen gaan veel groepen lekker de stad in om in een kroeg of discotheek dansend het nieuwe jaar in te gaan.

Misschien ben je nog wat te jong om al naar een uitgaansgelegenheid te gaan. Maar dat betekent niet dat je 2012 niet spetterend kunt afsluiten. In feite heb je enkel leuke mensen nodig, lekker eten, muziek en een Partydress met hoofdletter P.

Leuke mensen:
Omdat veel mensen misschien al plannen hebben met nieuwjaarsavond, is het een leuk idee om een spannende uitnodiging te maken. Maak een ouderwetse kaart en verstuur die met de post. Zoiets is veel leuker dan een reminder op Facebook of Twitter.

Geef natuurlijk ook aan dat jij de lekkerste oliebollen hebt en de leukste decoraties! Als mensen wat verder weg wonen, mogen ze misschien van je ouders blijven slapen. Vraag dit even en overleg wat de beste opties zijn.

De jurk:
Tijdens New Year Eve kun in principe ALLES aan. Voor ons zou dat een reden zijn om iedere week opnieuw Oud en Nieuw te vieren, maar helaas. Schuw niets en ga eens voor iets compleets anders. Denk aan glitters, pailletten of een felle kleur oogschaduw! Ook de pumps mogen lekker hoog zijn en misschien kun je voor een rare vorm in de hak kiezen. Het is ook leuk om eens in de kledingkast van je vriendinnen te kijken. Samen hebben jullie enorme kledingkasten. Bovendien zul je zien dat er dingen worden gedragen die je al maanden niet meer hebt gezien!

Zoek je nog naar ideeën voor een leuke jurk, kijk dan even naar deze DIY of deze tips.

Muziek:

De muziek kan een feestje maken of breken. Als er zowel jongens als meisjes komen is, ook vanwege de stemming, Lana del Rey misschien niet je beste keuze. Ga voor dansbare tempo’s en vrolijke teksten! Denk aan Afrojack, Rihanna en Lady Gaga. Je kunt ook eens kijken naar complete sets. Deze kun je makkelijk op sites als Spotify of YouTube vinden en zijn vaak goed voor meerdere uren muziek. Vind je het moeilijk om iets te vinden? Misschien heb je wel vrienden die zelf draaien of goed weten welke muziek leuk is voor een fabulous avond!

Eten:
Natuurlijk staat er een grote schaal met heel veel oliebollen in het midden van het feestgedruis. Maar er zijn nog veel meer opties! Zorg sowieso voor champagne, want dat hoort er nu eenmaal bij. Champagne kun je ook alcoholvrij kopen. Wil je de glazen op een leuke manier serveren? Doe dan een beetje rode siroop in het glas en je hebt roze champagne. Het is erg lekker om gewoon wat te happen tijdens Oud en Nieuw. Daarom is het misschien verstandig om kleine gerechtjes te maken. Dip wat fruit (aardbei of appel) in chocola, maak kleine cupcakes en leef je uit met alle decoraties! Kijk ook eens naar onze artikelen over Friday Night Snacks. Superveel ideeën die niet veel tijd kosten.

Gaan jullie feestend het nieuwe jaar in?

Bron beeld: weheartit