En de kleur van 2013 is: Smaragdgroen

News door annemerel

Nieuw jaar, nieuwe It-kleur. Was tangerine de kleur van 2012, in 2013 gaan we allemaal voor smaragdgroen! We zagen het op de catwalk bij onder andere Sportmax, Gucci, Zac Posen, Burberry, Kenzo, Marimekko en Nanette Lepore. En op de rode loper zagen we onderen anderen Emma Stone, Mila Kunis en Gwyneth Paltrow de afgelopen tijd in smaragdgroen voorbij komen.

Wie verzonnen heeft dat smaragdgroen de kleur van 2013 is? Pantone! Een Amerikaans bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Zij hanteren het PMS 200 (Pantone Matching System). Ze begonnen hiermee in 1963 en hadden als doelgroep vooral gericht op grafisch ontwerpers en drukkerijen. Nu, 50 jaar later, in een periode waarin iedereen met computers werkt, richten ze zich op de "normale mens" en maken ze ook kleurcodes speciaal voor prestaties op een beeldscherm. Ieder jaar houden ze geheime meetings op geheime plekken, met toonaangevende mensen uit de creatieve sector en uiteindelijk komen ze tot een besluit. En dit keer besloot de geheime club dus "smaragdgroen".

Celebrities weten al tijden dat smaragdgroen DE kleur is en gaan en masse voor smaragdgroen op de rode loper..

Zoals Mila Kunis bij de Golden Globes bijvoorbeeld..


En Angelina Jolie, ook bij de Golden Globes

En ook Gwyneth Paltrow kiest voor smaragdgroen, ze draagt bij de Bambi Awards een prachtige smaragdgroene jurk met pailletten van Elie Saab.

Je zou nu natuurlijk direct je hele garderobe om kunnen gooien en gelijk een complete collectie smaragdgroene kleding kunnen kopen. Geen goed idee, tenzij je een ongelimiteerde creditcard hebt natuurlijk. Maar laten we er voor het gemak vanuit gaan dat dit bij jou niet het geval is.

Hoe je dan toch snel en relatief goedkoop aan de trend meedoet? Nagellak natuurlijk! Wij selecteerden de mooiste kleurtjes groen voor jou.

 

1. Glam Green van Max Factor, 2. Edinburgh van W.I.C., 3. Stylonomics van Essie, 4. Green Couture van L'oréal, 5. Woodstock Green van KOH en 6. Rain Forest van KOH.

Wat vind jij van de kleur smaragdgroen?

Bron beeld: Reporters