Lifestyle

Creatief met kerstkaarten

Tegenwoordig worden vrijwel alle felicitaties en kerst- en nieuwjaarswensen verzonden via SMS, WhatsApp, Twitter of Facebook. Niet alleen jammer voor de postbode die op deze manier steeds minder werk heeft, maar ook best wel jammer voor ons. Want, een kaartje in je brievenbus vinden is toch stiekem veel leuker dan je 100ste "Gefeliciteerd" op je Facebook-wall vinden op je verjaardag. Daarom pleiten wij ervoor dat er met Kerst wél kaarten verstuurd worden. En wat is er dan leuker dan die zelf te maken?

Wij geven je graag wat ideetjes hoe je dat het leukste doet..

Deze kaarten maak je heel makkelijk op je computer. Speel een beetje met verschillende lettertypen et voila! Mooie lettertypen download je bijvoorbeeld hier. (bron)

Dit is ook een leuk idee! Knip drie gelijke rondjes uit papier met een kerstachtig patroontje, vouw alle rondjes door midden en plak de zijkanten op elkaar. Plak ze vervolgens op de kaart. Hoe je dit precies doet lees je hier.

Pak al je knutselspullen erbij om deze kaart te maken. Knip driehoekjes in de vorm van een kerstboom en versier ze met een glittertje (of pailletje) op de punt. Maak strikjes van lintjes, ga aan de slag met masking tape en maak je eigen labels van oud karton. Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wel een hele leuke kerstkaart. (bron)

Dit is ook een leuk (en wat makkelijker) idee. Knip een stukje stof in de vorm van een kaart uit. Knip een vogeltje uit een papiertje met een print en plak het met stoflijm op het stof. (bron)

Ze zijn niet heel makkelijk te versturen, maar origineel zijn ze wel. Maak kerstkransjes van echte bladeren, bind er een stukje touw omheen, maak een gaatje in de kaart en haal het touwtje er doorheen, op deze manier maak je de krans vast aan de kaart. Schrijf je kerstwens eronder en klaar! Makkelijk, maar toch heel erg origineel. (bron)

Wij zijn groot fan van deze kerstkaarten. Vooral de kaart rechtsonder vinden we prachtig en laat die nou ook nog eens super makkelijk te maken zijn. Trek met een potlood een paar strepen om een tak te creëren, ga er vervolgens met glitterlijm overheen. Maak met rode glitterlijm stipjes en klaar! Voor deze tutorial gebruiken ze kant en klare rode glitterstikkers, maar op deze manier kan het ook. Geen rode glitterlijm in huis? Je kunt ook je rode glitternagellak gebruiken! (bron)

Voor deze kerstkaart ga je naar een stoffenwinkel en koop je een paar soorten lint. Knip er reepjes van en zet deze met een paar steekjes vast op wit karton. Schrijf je kerstwens ernaast en klaar ben je! (bron)

Ga jij dit jaar kerstkaarten versturen? En zo ja.. Ga jij ze zelf maken?

LOVE dit artikel
16 meiden hebben deze blog geloved