Maison Martin Margiela voor H&M

Fashion door Redactie

H&M werkt regelmatig samen met grote designers. Zo hebben onder andere Viktor & Rolf, Jimmy Choo en onlangs ook Marni ontworpen voor de grote winkelketen. Voor de herfst-winter van 2012 is het de beurt aan Maison Martin Margiela. Dit Franse modehuis staat voor een conceptuele en tijdloze stijl, en ontwerpt met een team in plaats van met één designer.

hm

Maison Martin Margiela is een Frans modehuis dat altijd zijn eigen weg heeft gevolgd. De samenwerking binnen het team staat centraal. Het modehuis verlangt naar een concept en creativiteit, dus we kunnen aparte silhouetten en ongewone verhoudingen verwachten; volumineuze collecties met nieuw ontwikkelde vormen. Kleding krijgt bij Maison Martin Margiela namelijk een ander dimensie.

Maison Martin Margiela is een van de meest toonaangevende en invloedrijke modehuizen van de afgelopen drie decennia. Ik ben zo enthousiast dat modeliefhebbers over de gehele wereld dankzij deze sterke samenwerking de gelegenheid krijgen om de bijzondere ontwerpen van Maison Martin Margiela te dragen”, zegt Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M.

 

Op 15 november 2012 wordt de collectie gelanceerd in ongeveer 230 H&M-winkels wereldwijd en online. De lijn bestaat uit kleding en accessoires voor zowel dames als heren.

Heb jij 15 november al in je agenda genoteerd of sla je een keertje over?

Door Annick