Grootste fashion mysteries opgelost!

Fashion door Redactie

Vraag jij je ook soms af waarom dingen zijn zoals ze zijn? Wie niet, ieder meisje loopt wel eens te piekeren. Waarom noem je een pak voor vrouwen een 'Le Smoking'? Hoe spreek je ASOS nou precies uit en waarom zijn er eigenlijk maar twee hoofdseizoenen in de modewereld? Brandende vragen die wij voor jou nu eens gaan beantwoorden!

Er zijn een paar grote fashion mysteries die nodig uitgelegd moeten worden. Wij hebben de tien grootste mysteries voor jou op een rijtje gezet, uiteraard mét een antwoord.

1. Worden celebrities betaald om kleding van bekende designers te dragen op de rode loper?
Yes, they surely get paid! Voor niets gaat de zon op en zo ook niet voor celebrities. Het is hele goede reclame voor designers om hun mode items vast te laten leggen op de rode loper. Er komen altijd heel veel journalisten op dit soort events af en maken van ieder moment een foto. Ideaal dus voor een ontwerper om een bekende celebrity uit te zoeken en haar een jurk te bieden voor haar rode loper moment. Psst, we hebben zelfs gehoord dat Gwyneth Paltrow voor haar rode loper moment in 2011 $500.000 heeft gekregen!

2. Is alles in 'The Hills' nou wel zo echt?
Nee, totaal niet. Sommige shots moeten over worden gedaan omdat er iets niet goed ging en andere shots hebben ze in scene gezet omdat dit zorgt voor meer kijkers. De Teen Vogue scenes bijvoorbeeld hebben ze alleen maar opgenomen om voor meer kijkers te zorgen.

Grootste mode mysteries Groote mode mysteries

3. Heeft 'Le Smoking' iets te maken met roken?
In 1966 creëerde Yves Saint Laurent de 'Le Smoking', een tuxedo-style broekpak speciaal voor vrouwen. Tegenwoordig zie je nog steeds veel vrouwen hierin rondlopen. Le Smoking komt van het Franse woord voor een 'dinner jacket' en niet meteen van het werkwoord roken. De beroemde fotograaf Helmut Newton nam het alleen wel erg letterlijk..

4. Martin Margiela, where are you?
De beroemde ontwerper Martin Margiela is een beetje camera schuw. Zijn kleding zien we veel op de catwalk maar waar is de ontwerper zelf? Ja, dat vragen wij ons ook wel eens af, want de enige foto die van hem bestaat is een snelle en stiekeme foto.

Grootste mode mysteries

5. Hoe spreek je ASOS eigenlijk uit?
A-soos-, E-sos.. Ja, de bekende mode website heeft nou niet echt een hele makkelijke naam. Kevin Fegans, Senior PR Manager van ASOS in Engeland, heeft ons verklapt hoe je het wel moet zeggen. Ladies, oefen maar goed want je spreekt het uit als A-sauce (dus niet A-sohs).

6. Waarom heeft Christian Louboutin een rode onderkant bedacht?
De rode onderkant bestaat al eeuwenlang, maar Christian Louboutin heeft er zijn signature van gemaakt. In 1992 werd hij geïnspireerd door zijn assistent die haar nagels met rode Chanel nagellak aan het lakken was. Hij besloot om deze kleur aan de onderkant van zijn schoenen toe te voegen et voilà!

Grootste mode mysteries Grootste mode mysteries

7. Waarom zijn er maar twee hoofdseizoenen in de modewereld?
Het proces van ontwerpen, produceren en presenteren van een collectie duurt ongeveer zes maanden. Daarnaast is het ook logisch dat er luchtige kleding en warme kleding op de markt is. Dit geeft ontwerpers de kans om genoeg tijd in hun kleding te steken en mooie ontwerpen te maken. Tegenwoordig gaat het door moderne technieken alleen sneller om kleding te maken en dus kunnen wij nu lekker wel al genieten van een pre-winter collectie. Hoe meer kleren, hoe beter!

8. Waar staat BCBG voor?
Het modemerk BCBG heeft een keer Scrabble gespeeld en bedacht toen haar naam. Of toch niet? Nee, BCBG is de afkorting voor het Franse gezegde 'Bon chic, bon genre' wat betekent 'Goede stijl, goede houding'.

9. Waarom zitten de knopen op een vrouwen blouse aan de andere kant dan op een mannen blouse?
Dit mysterie begon toen rijke vrouwen aangekleed werden door kamermeisjes en mannen niet. Naaisters zorgden er daarom voor dat de mannen, die zichzelf moesten aankleden, de knoopjes aan de linkerkant hadden zodat ze zichzelf met de rechterhand konden aankleden. Vrouwen die werden geholpen, kregen de knopen aan de rechterkant zodat de kamermeisjes voor ze konden staan en van rechts naar links konden knopen.

Grootste mode mysteries Grootste mode mysteries

10. Betalen designers celebrities om front-row te zitten?
Natuurlijk zijn er bekende mensen die ook echt geïnteresseerd zijn in mode, maar de meeste celebrities zullen toch echt pas ergens verschijnen als ze daar geld voor krijgen. Zo vragen Rihanna en Beyoncé ongeveer $95.000 voor een front-row plaatsje. Bye bye spaargeld..

Welke mode mysteries heb jij inmiddels al opgelost?

Bron: refinery29

Door Eline