Video: Monique Collignon toont 'Couture Light' op AFW

Lifestyle door Redactie

Zondagmiddag showde modeontwerper Monique Collignon haar nieuwe Couture Light-collectie tijdens de 16e editie van de Amsterdam Fashion Week. De collectie geeft je een lekker zomers gevoel...

Wat we als allereerst zien is dat ze veel gebruik heeft gemaakt van zachte, mooie en vooral zomerse kleuren. Zo droegen de modellen vooral roze, lichtblauw, witte en bronskleurige kledingstukken. Om de zomerse tinten goed tot zijn recht te laten komen heeft de modeontwerpster onder andere zijde, satijn, luxe polyester en transparante stoffen gebruikt.

Qua ontwerpen heeft Monique voor een mooie afwisseling gekozen. Van satijnen jurkjes tot nette colberts en van transparante shirtjes tot classic rokken. Daarbij heeft ze de lichte kleuren goed met de donkere afgewisseld. Verder zien we dat er zowel hakken als platte schoenen zijn gebruikt, ieder afgestemd op de outfit. 

Voor deze collectie heeft de goedlachse designer haar inspiratie uit de zomer gehaald. Een plek waar het overheerlijk warm is en de wind als het ware door je kleren heen waait.

Bekijk nu het filmpje waarin ook actrice Caroline de Bruijn geinterviewd wordt over de collectie.