Bette Franke

Celebs door Redactie

Als je wordt gevraagd naar een bekend Nederlands model is je antwoord waarschijnlijk: Doutzen Kroes! Maar we hebben wel meer modellen van Hollandse bodem die het ontzettend goed doen, zoals Bette Franke.

Biografie:

Bette is op 3 december 19 geworden, maar werkt toch al vijf jaar als model. Op haar veertiende werd ze namelijk ontdekt door modellenbureau Wilma Wakker toen ze aan het winkelen was met haar moeder. Ze loopt sinds haar vijftiende al regelmatig in de grote shows van Fashion Week.  In 2005 werd ze uitgeroepen tot ‘model van het jaar’ door het tijdschrift Woman’s Wear Daily. Deze 1.78 meter lange dame heeft in campagnes gestaan voor grote namen als Dolce & Gabbana , Oscar De La Renta en Yves Saint Laurent. Daarbij heeft ze al gewerkt met topfotografen als Patrick Demarchelier en Steven Meisel. Nu is ze te zien in een reclamespotje van Hugo Boss samen met acteur Jonathan Rhys-Meyers.

Feitjes:

- Ze staat bekend om haar volle lippen
- Ze komt graag terug naar Nederland voor de Amsterdam Fashion Week
- Ze is onder andere bevriend met model Irina Lazareanu (bekend van haar vriendschap met Kate Moss en haar relatie met Pete Doherty) en het Nederlands model Kim Noorda.
- Ze is niet blij met het beeld wat er van modellen heerst. Zo vertelde ze de Duitse Vogue:  “Ik denk dat tv-shows een vals idee van modellen en hun leven in het algemeen geven. Een model zijn is niet makkelijk en niet iedereen heeft wat je nodig hebt om het te maken. Je moet heel hard werken aan je carrière en jezelf – ook al lijkt het alsof het allemaal makkelijk is’.
- Haar favoriete tassen zijn van Luella en Louis Vuitton.
- Ze zegt dat ze de meeste complimentjes over haar huid en haar persoonlijkheid krijgt. Maar dat ze van complimenten altijd moet blozen.

Reclamecampagnes:

Tijdschriften:

Op de catwalk:

Bij Monique Lhullier

Bij Michael Kors

door onze redactrice Arancha