Lonneke Engel

Celebs door Redactie

De naam Lonneke Engel zegt je waarschijnlijk niks, maar haar gezicht herken je vast! Deze 27-jarige is namelijk een bekend gezicht in de modewereld. Je kent haar misschien van reclamespotjes van Ralph Lauren of dj Tiesto’s videoclip ‘Love Comes Again’.

Biografie:

Lonneke besloot op haar twaalfde naar een modellenbureau te gaan, samen met haar zusje. In eerste instantie werd haar zusje aangenomen. Maar na een paar lokale modellenopdrachten, had een groot modellenbureau interesse in Lonneke. Ze boekte meteen een opdracht bij modemerk Abercrombie & Fitch. Op haar veertiende liep ze al haar eerste show. Ze viel meteen met haar neus in de boter bij Chanel, waar ze ook nog eens werd begeleid door Kate Moss omdat ze zo jong was. Daarna volgde vele opdrachten voor onder andere Versace, Guess en Roberto Cavalli. Ook stond ze op de covers van de Vogue en de Elle. Ze kreeg een contract bij Covergirl, het make-up merk dat je vast kent van America’s Next Top Model. Bekend werd ze pas echt toen ze in 2000 een 6-jarig (!) contract tekende bij Ralph Lauren.

Feitjes:

- Hoewel ze nog steeds veel werk doet als model, heeft Lonneke ook een eigen bedrijf. Bij Organice Your Life! voert ze haar werk als Health Counselor uit.
- Ze rijdt al jaren dressuurwedstrijden en noemt haar paard Key West haar beste vriend.
- Ze doet veel voor haar favoriete goede doel: de ASPCA, de Amerikaanse dierenbescherming.
- Ze is geboren in Eindhoven, maar woont nu in New York.
- Ze gaat regelmatig uit eten met Doutzen Kroes.

Campagnes:

Tijdschriften:

Op de catwalk:

door onze redactrice Arancha