Model look-a-likes

Celebs door Redactie

Ja, je hoort het goed. Modellen die op elkaar lijken... Deze modellen worden allemaal ontzettend goed betaald voor hun geweldige figuur, lange ledematen, mooie botstructuur, prachtige ogen of volumineuze lippen… ofwel, hun unieke uiterlijk.

Maar als je dan goed kijkt blijken die modellen toch niet zo uniek te zijn.. Want in dezelfde business kunnen wij al een aantal modellen spotten die als twee druppels water op elkaar lijken... Maar ach, van echte schoonheid kun je nooit genoeg hebben!

Daria Werbowy en Denisa Dvorakova

Daria Werbowy is geboren in Polen en verhuisde op driejarige leeftijd met haar Oekrainische ouders naar Canada. Ze had nooit de ambitie om model te worden maar op veertienjarige leeftijd kwam ze via een moeder van een vriendin in aanraking met de business. Het heeft even geduurd voordat ze echt doorbrak, maar toen ze eenmaal een opdracht binnen had voor Prada bracht dat haar modellencarrière in een stroomversnelling. Zo werkte ze onder meer voor Lancôme, Prada, Yves Saint Laurent, Pepe Jeans Roberto Cavalli, Gucci, Valentino, David Yurman, Hermès, Missoni, Versace, Louis Vuitton en Chanel.

Denisa Dvorakova kwam ter wereld in Tsjechië. Daar is ze een heel bekend model en was ze in 2006 de winnaar van de “Elite Model Look” wedstrijd. Ze heeft inmiddels gewerkt voor opdrachtgevers zoals Dolce & Gabbana, Exte, French Connection, See by Chloe, Versace Jeans en Zara. 

modellen

Claudia Schiffer en Doutzen Kroes

Claudia Schiffer werd geboren in Duitsland en bereikte haar top in de jaren '90. Ze werd als zeventienjarig meisje ontdekt in een nachtclub in Düsseldorf. Ze werkte toen nog op de boerderij van haar vader en wilde advocaat worden maar deze ambitie heeft ze laten varen toen ze doorbrak als model. Ze werkte voor alle grote namen en brak later ook nog eens door als actrice en werd een van de bestbetaalde modellen.

Nederlands trots Doutzen Kroes kennen we natuurlijk allemaal. Deze Friese schone werd geboren op 23 januari 1985 in Oostermeer. Nadat ze in 2003 slaagde voor haar Havo stuurde ze wat vakantiefoto's naar modellenbureau Paparazzi in Amsterdam. Ze begon met modelleren om wat bij te verdienen maar tegen al haar verwachtingen in behoorde ze binnen twee jaar tot de top van de modellenwereld. Ze werkte voor Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Calvin Klein, L'oreal en Victoria's Secret.

modellen

Heather Marks en Jessica Stam

Heather Marks is een Canadees model en kwam ter wereld in 1988. Ze staat bekend om haar grote ogen en poppige of elf-achtige uitstraling en schopte het heel ver met haar high fashion uitstraling. Ze werd ontdekt op de Calgary Woman's Show. Ze won de Mode Models modellenwedstrijd op twaalfjarige leeftijd en sindsdien liep ze shows en was te zien op advertenties voor Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Moschino en andere bekende fashion designers. Grappig feitje: ooit was Heather Marks een echte 'tomboy' en is ze een grote fan van wakeboarding, snowboarding en voetbal.

Ook Jessica Stam werd geboren en getogen in Canada. Ze kwam uit een religieus gezin en woonde met haar zes broers op een boerderij. Ze had de ambitie om tandarts te worden maar werd als jong meisje ontdekt in een lokaal café. In 2002, op zestienjarige leeftijd, won ze Los Angeles Model Look Search. Fotograaf Steven Meisel bracht haar carrière in een stroomversnelling door haar daarna in bijna al zijn advertenties te gebruiken. Ze verscheen op de Engelse en Duitse Vogue en in advertenties voor Marc Jacobs, Anna Sui, Giorgio Armani, Vera Wang, Valentino, Miu Miu, Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Versace, Dior Lanvin, Roberto Cavalli en nog veel meer grote namen.

modellen

Penelope Tree en Luisa Josephine

Penelope Tree werd geboren in 1950 en stond bekend om haar lange benen en prachtige looks die ervoor zorgde dat ze een icoon werd eind jaren '60. Haar familie steunde haar modellencarrière niet en toen ze op dertienjarige leeftijd door fotografe Diane Arbus op de foto werd gezet dreigde haar vader zelfs dat hij haar zou aanklagen, mochten de foto's gepubliceerd worden. Toen ze zeventien was en haar vader wat rustiger werd brak ze alsnog door en ging ze samenwonen met fotograaf David Bailey. In 1974 verhuisde ze naar Australië en brak ze door als actrice.

Luisa Josephine wordt de nieuwe Penelope Tree genoemd. Ze heeft een prachtig elf-achtig gezichtje en staat ingeschreven bij Ford Models Europe en Viva Models Berlin. Met haar grote ogen en mooie botstructuur verovert ze de modellenwerk. Deze dame moeten we in de gaten houden!

modellen

Sasha Pivovarova en Gemma Ward

Sasha Pivovarova werd geboren en getogen in Rusland. Daar studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit. Ze had nooit de droom om model te worden totdat een vriend die fotograaf is, in 2005 foto's van haar nam en opstuurde naar modellenbureau IMG. Nadat ze tekende bij IMG liep ze haar eerste show voor Prada. In 2007 was ze samen met andere topmodellen te zien op de cover van de Amerikaanse Vogue en werd geïntroduceerd als nieuw topmodel. Inmiddels heeft ze gewerkt voor opdrachtgevers zoals Chanel, Christian Dior, Valentino, Rodarte, Jean Paul Gaultier en MaxMara. Daarnaast stond ze in 2009 in de top 50 van vrouwelijke modellen in de Parijse Vogue.

Gemma Ward is een Australisch model en actrice. Ze was het tweede kind uit een gezin van vier. Toen ze haar vriendinnen gezelschap hield die meededen aan een modellen contest werd ze zelf gescout. Ze wilde geen model worden en zoals ze zelf zei; “toen de scout op me afkwam zei ik, 'no thank you'. Ze vervalsten mijn moeders handtekening, voor ouderlijke toestemming, en zette me zo voor de camera's”. Op slechts zestienjarige leeftijd was ze een van de jongste modellen die werkte voor de Amerikaanse Vogue en werd een van de negen 'it-girls' van de modellenwereld. In 2007 stond ze in de top 15 van best betaalde modellen over de hele wereld.

modellen

Tanya Dziahileva en Coco Rocha

Tanya Dziahileva werd geboren in Belarus, Rusland. Ze staat bekend om haar elfachtige uiterlijk en daarmee behaalde ze vanaf jonge leeftijd al grote successen. Zo werkte ze onder andere voor opdrachtgevers als BCBG Max Azria, Calvin Klein, D&G, Hugo Boss, Michael Kors, Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Dsquared en vele anderen. Een leuke quote van Tanya: “You have to eat good! I eat gorgeous food. I eat sushi, I eat meat, I eat steaks. I eat more than you, I'm sure.".

Het 21 jarige model Coco Rocha werd geboren in Canada maar verhuisde op jonge leeftijd naar Amerika. In 2002 werd ze ontdekt op een danswedstrijd door Charles Stuart. Op dat moment had ze nog nooit gedacht om aan de slag te gaan als model maar besloot het toch een kans te geven. In 2004 startte ze haar carrière en werd ze binnen no time succesvol.  In 2007 kwam ze in de media door aandacht te vragen voor de eetstoornissen die in haar business voorkomen. Toen ze zelf in de business kwam te werken zeiden opdrachtgevers: “Je moet afvallen, dit jaar wordt de mode anorexia. We willen niet dat je anorexia krijgt, maar zo zul je er wel uit moeten zien”. Ook Coco stond in de top 30 van vrouwelijke modellen van de Parijse Vogue.

modellen

Linda Vojtova en Gisele Bundchen

Het 25 jarige model Linda Vojtova is geboren en getogen in Tsjechië en won de Elite Model Look in 2000, toen ze vijftien was. Sindsdien verschijnt ze in verschillende mode tijdschriften zoals Vogue, ELLE, Glamour, Amica, The European Magazine en Surface. Daarnaast staat ze bekend om haar samenwerkingen met lingeriemerken zoals Palmers, Victoria's Secret, MaxMara, Giorgio Armani en La Perla.

Gisele Bundchen is een Braziliaans topmodel. Ze is een van de best betaalde modellen van de wereld. Ze werd geboren in het zuiden van Brazilië. Gisele wilde eigenlijk volleybalspeelster worden en in het Braziliaanse team gaan spelen. Toen ze dertien was deed ze op aanraden van haar moeder mee aan een modellencursus en rolde ze via een paar modellencontest het wereldje in. In 1999 maakte Gisel haar debuut en stond ze op de cover van Vogue en werd in datzelfde jaar ook uitgeroepen tot model van het jaar. Ze werkte voor veel bekende bladen zoals i-D, The Face, Arena, Citizen K, Flair, GQ, Esquire en Marie Claire. Daarnaast deed ze reclameadvertenties voor merken als Christian Dior, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Missoni, Versace, Céline, Givenchy, Bvlgari, Lanvin, Guerlain, Valentino, Ralph Lauren en vele anderen. In 2007 zette ze ook nog eens een eigen schoenenlijn op.

modellen

Door Anne van Laarhoven