Chanel Iman

Celebs door Redactie

Chanel Iman is pas 20 jaar oud en heeft nu al een CV waar je U tegen zegt. Deze gekleurde beauty met Koreaans bloed stromend door haar aderen is wat je noemt een echt supermodel!

chanel iman

Chanel stond op de cover van Vogue, i-D magazine en Teen Vogue, en was het gezicht van reclamecampagnes van H&M, Ralph Lauren, Diane von Furstenberg, DKNY, GAP en Bottega Veneta. Ze liep modeshows voor Victoria’s Secret, Balenciaga, Dolce & Gabanna, Marc Jacobs, Dior en Jean Paul Gaultier. Chanel is niet meer weg te denken uit de modewereld. Maar hoe begon het allemaal?

chanel iman

chanel iman

chanel iman

chanel iman

Chanel werd geboren als Chanel Iman Robinson, in Atlanta, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia. Ze is vernoemd naar – jawel – Coco Chanel. Chanel groeide samen met haar drie broertjes en zusjes op in Culver City, een stad in California.

Van jongs af aan wist Chanel al wat ze later wilde worden: model. Als klein kind oefende ze met poseren en liep ze samen met vriendinnen over een zelfgemaakte catwalk. Toen Chanel 13 jaar was, nam haar tante haar mee naar verschillende modellenbureaus in Los Angeles. Even later tekende Chanel een contract bij Ford Models.

En toen ging het hard met de carrière van Chanel: in 2007 (een jaar nadat ze begon als model) stond ze al op de cover van Vogue, en nog een half jaar later werd Chanel derde in de ‘Supermodel of the World’ wedstrijd van Ford Models.

chanel iman

chanel iman

Op dit moment woont Chanel in New York, samen met haar hondje Louis Dior.

Wat vind jij van deze beauty?

Door Melissa Sluyter