Hollandse topmodellen

Celebs door Redactie

De laatste jaren is Nederland een heel populair land geworden vol met mooie modellen. De mode-industrie is gek op onze blonde dames die lekker nuchter en vriendelijk zijn. Maar wie zijn nou de echte toppers uit de lage landen?

Hollandse topmodellen

Hollandse topmodellen

Doutzen Kroes is natuurlijk de Koningin onder de Nederlandse modellen. Als jonge Friese meid stuurde ze een paar vakantiefoto’s op naar modellenbureau Paparazzi. De rest is geschiedenis. Doutzen behoort nu tot de top van de wereld. Zo maakt ze deel uit van de vijf Victoria’s Secret Angels en heeft ze een groot contract bij L’oréal. Deze week is Doutzen voor het eerst mama geworden!

Hollandse topmodellen

Hollandse topmodellen

Nog een topper uit Nederland is Kim Noorda. Dit model zit al zo’n zeven jaar in het vak, en dat is voor een model best lang. Ze loopt mee in de grootste shows en heeft al meerdere malen op de cover van de Vogue gestaan. Afgelopen jaar stond ze ook op de cover van het jubileum nummer van de Nederlandse Glamour. Daarnaast heeft ze in de Vogue een column geschreven over haar eetprobleem.

Hollandse topmodellen

Hollandse topmodellen

Lara Stone vinden wij het meest shockerende model van Nederland. Je kon laatst op Fashionscene.nl nog een artikel lezen over de vele naaktfoto’s die Lara heeft. Het lijkt wel alsof het haar allemaal niets uitmaakt. En dat is waarschijnlijk waarom ze zo groot is geworden in de mode wereld. Lara is het gezicht van Calvin Klein en van Louis Vuitton. Ze is onlangs getrouwd met David Williams, een Engelse komiek.

Hollandse topmodellen

Hollandse topmodellen

Daphne Groeneveld is met haar 16 jaar één van de jongste modellen van Nederland. Maar ze heeft meer bereikt dan veel modellen die ouder zijn dan zij. Ze werd op jonge leeftijd gescout toen ze met haar moeder aan het winkelen was. Aan het begin van dit jaar werd ze als aanstormend talent gezien, en dat heeft ze bewezen. Met als klap op de vuurpijl een cover van de Voque. Well done!

Hollandse topmodellen

Hollandse topmodellen

Bette Franke is nog maar 20 maar heeft al veel bereikt. Ze werd op haar 14e ontdekt, ook terwijl ze aan het winkelen was. Ze heeft al veel shows gelopen en siert ook meerdere covers. Bette is het gezicht van Escada. Leuk weetje, toen Kate Moss in 2007 haar Topshop collectie had was Bette ook te zien in de campagne.

Ben jij trots op onze Nederlandse modellen?

Bron: Castingnieuws.nl

Door Marit