Curvy modellen

Celebs door Redactie

De afgelopen tien jaar is er veel veranderd in de modellenwereld. Er zijn steeds meer curvy modellen (met een maatje meer, met rondingen!) te zien op de catwalk en in editorials. Wij vinden dit een goede vooruitgang, want al die modellen met maatje 34 maken ons alleen maar jaloers. En daarnaast: volslanke modellen zijn juist prachtig!

Plus-size modellen worden steeds vaker gevraagd, niet alleen voor catalogi, maar ook voor modeshoots. Zo heeft de Franse Elle elk voorjaar een curvy model op de cover staan en V-Magazine had een speciaal size-nummer waarvoor Karl Lagerfeld plus-size burlesque danseres Miss Dirty Martini fotografeerde. De Italiaanse Vogue website heeft een categorie Vogue Curvy.

Een plus-size model is een model dat maat 38 heeft of groter. De meeste succesvolle volslanke modellen hebben maatje 42, dus ook zij moeten vaak op hun gewicht letten.

curvy modellen

Danielle van Grondelle (links) is een Hollandse schone die inmiddels al zeven jaar model is. Ze begon als 'gewoon' model, maar was eigenlijk net niet slank genoeg. Zelfs toen ze erg dun was, waren haar heupen nog te breed. Nadat ze van een stylist hoorde over plus-size modellen is ze weer full time model geworden, maar dan met een maatje meer.

curvy modellen

Ashley Graham is geboren in Amerika, is 23 jaar en heeft maat 44/46. Op haar twaalfde werd ze ontdekt en op haar vijftiende tekende ze een contract bij Ford Models. Ze heeft onder andere in Vogue en Glamour gestaan.

curvy modellen

Lizzie Miller komt uit Amerika. Ze stond in Glamour magazine met een foto waarop ze alleen een string aanheeft. Haar buik is hierop goed zichtbaar en daar kwamen veel positieve reacties op. Veel vrouwen wilden meer dames met een maatje meer in magazines zien.

curvy modellen

Tara Lynnn stond in het size-issue van V-Magazine. Ook heeft ze op de cover van de Franse Elle gestaan en in datzelfde nummer had ze een 20-pagina lange editorial.

curvy modellen

Crystel Renn schommelt nogal met haar gewicht zoals je kunt zien. De ene keer is ze plus-size model, de andere keer is ze 'gewoon' model. Wij vinden haar op beide foto's prachtig!

curvy modellen

Whitney Thompson is het eerste plus-size model dat zichzelf America's Next Topmodel mag noemen. Ze won het tiende seizoen van het programma en stond onder andere op de cover van het Amerikaanse blad 'Seventeen'.

Wat vind jij, moeten er meer plus-size modellen in bladen komen?

Door Annick