Interview met model Yfke Sturm

Celebs door Redactie

We kennen allemaal het Nederlandse model Yfke Sturm wel. Niet alleen van haar opdrachten voor onder andere Douglas, Garnier en H&M, maar ook van haar presentatie bij het programma Holland's Next Topmodel (eerste en tweede seizoen). We spraken de blonde schone over haar carrière, vroegen naar haar beautytips en haar toekomstplannen.

Yfke

Hoe ben je begonnen als model?
"Ik ben ontdekt toen ik met mijn moeder aan het shoppen was bij HEMA. Toen die vrouw mij vroeg of ik al model was, werd ik knalrood!"

Wat vind je zo leuk aan je carrière?
"Het is geweldig om op deze manier de wereld rond te reizen, nieuwe interessante mensen te ontmoeten en ik hou ervan om met een heel team aan mooie foto's te werken."

Welke shoot zal jou altijd bij blijven?
"Eén van mijn eerste shoots was met Bruce Weber bij The Keys in Miami. Het was voor de badkleding van Ralph Lauren en ik was zo nerveus!"

Waarom denk je dat Modellist-ID handig is voor de modellenwereld?
"De weetjes die je via de site te weten komt helpen je nog meer te kunnen genieten van je werk. Of je nou op zoek bent naar gezonde restaurants, fijne producten of waar je andere modellen kunt ontmoeten, iedereen kan de site gebruiken!"

yfke

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?
"De Obama's. Ik zou super graag met President Obama willen praten, maar ook met zijn vrouw en kinderen. Ik wil weten hoe zij hun leven beleven de laatste jaren."

Wat is je favoriete boek, film en muziek?
"Haar naam was Sarah is mijn favoriete boek, voor favoriete film ga ik voor The Notebook en ik luister graag naar een mix van U2, Adele en Jay Z."

Wat houdt jouw beautyregime in?
"Ik drink heel veel water, ga vier keer in de week naar de sportschool en ik probeer zoveel mogelijk te slapen. Maar het allerbelangrijkst is blij zijn!"

yfke

Wat zijn jouw favoriete plekken in jouw stad?
"In New York ga ik graag naar Lavo voor het eten en een drankje in de club onder het restaurant. Ik hou ook van het eten bij Nobu of Bar Pitti. Om tot rust te komen ga ik naar Central Park en rolschaats ik langs de Westside highway."

Wat is je favoriete stad en wat doe je daar het liefst?
"Ik ga graag naar Miami voor een lang weekend. Het is maar 2,5 uur vliegen vanaf New York en het is er altijd mooi weer. De Fountain Blue is een geweldig hotel, met een prachtige sportschool, een spa en geweldige restaurants."

Heb je advies voor meiden die model willen worden?
"Geef nooit geld uit aan test shoots etc. Wanneer een modellenbureau in jou gelooft, betaalt het voor je."

yfke

Je steunt al jaren projecten als het Rode Kruis onder de naam 'Yfke for kids' , kun je ons daar meer over vertellen, waarom het Rode Kruis en hoe kunnen wij helpen?
"Als ambassadrice voor het Nederlandse Rode Kruis probeer ik zoveel mogelijk te helpen. Dit jaar maakte ik met TOV essentials een charity armband. Het geld zal naar Colombia gaan waar het Rode Kruis gezondheidsboten heeft waar mensen in kleine dorpen geholpen kunnen worden. Het is te gevaarlijk voor die mensen om helemaal naar de ziekenhuizen in de grote steden te reizen door de drugsoorlog in Colombia."

Wat zijn je toekomstplannen?
"Op dit moment geniet ik nog van mijn modellenwerk, het wonen in New York en het reizen. Ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen, dus we zullen zien wat de toekomst brengt!"

Lijkt jou het leuk model te zijn?

Door Modellist-ID

Vertaling: Esmée