Interview met model Charon Cooijmans

Celebs door Redactie

Nederland is een klein landje, maar heeft heel veel talentvolle inwoners. Veel kunstenaars, zangers en modellen zijn in Nederland begonnen, maar zijn daarna ook groot geworden in het buitenland. Zo ook het Nederlandse model Charon Cooijmans. Modellist-ID ging bij haar op bezoek en interviewde haar.

Charon Cooijmans in het kort
Geboren in: Nederland
Beroep: Fashion model en blogger
Werkzaam bij: Paparazzi models Amsterdam, Monster Milan, Storm London, etc.
Huidige woonplaats: Amsterdam

Interview Charon Cooijmans

Hoe ben jij begonnen met modellenwerk?
“Ik werd gescout op mijn zestiende, maar op dat moment was ik daar niet echt in geïnteresseerd. Een paar jaar later, tijdens mijn studie Fashion and Branding aan AMFI, hielp ik medestudenten vaak met shoots en kleine shows. Ik vond dit toen best leuk. Een beetje gepusht door twee goeie vrienden, zette ik dan toch de stap om een Model Agent te ontmoeten en zo begon mijn carrière.”

Wat is je meest memorabele shoot?
“Dat is zeker mijn eerste L'Oréal campagne. De nacht voor de shoot was ik mega 'happy' en sprong van vreugde op mijn hotelbed met een fles champagne. Het is eigenlijk nooit een droom voor mij geweest om voor L'Oréal te werken, maar door het toen toch te doen was het helemaal fantastisch.”

Interview Charon Cooijmans

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?
“De mensen om mij heen bewonder ik voor hun levenswijsheid, moed en vriendschap. Ik heb zeker respect voor het werk dat sommige mensen doen in en rondom de fashion industry, maar er is niet echt een persoon die een grote inspiratie voor mij is en ik daarom zou willen ontmoeten.”

Interview Charon Cooijmans

Wat zijn jouw beauty musthaves?
“Zeker weten een wimperkruller. Voor de vroege ochtend Shiseido moisture protection day cream en Yves Saint Laurent touché éclat, Vaseline voor mijn lippen en wangen, en Bioderma Crealine om alles weer van mijn gezicht te halen.”

Benieuwd naar de rest van het interview? Lees dan snel verder op Modellist-ID

Ken jij meisjes die model zijn?

Door Modellist-ID

Vertaling: Eline