Elite Model Look 2012

Celebs door Redactie

Voor het 29e achtereenvolgende jaar organiseert Elite de meest prestigieuze modellenwedstrijd van de wereld, namelijk de Elite Model Look wedstrijd. Waarschijnlijk heb je er al veel over gehoord en is het misschien wel jouw droom of die van je beste vriendin om eraan mee te doen.

Elite Model Look

Dit najaar vindt dit event weer plaats en krijg jij misschien wel de kans om in de voetsporen te treden van topmodellen zoals Lara Stone, Frederique van der Wal, Yfke Sturm of Gisele Bündchen.

Elite Model Look

Elite Model Look
Sinds het begin in 1983 is de modellenwedstrijd van Elite uitgegroeid tot een wereldwijd bekend internationaal evenement. Elk jaar reizen Elite Model Look teams de wereld over, op zoek naar de topmodellen van de toekomst. Ze willen meiden tussen de leeftijd van 14 en 22 jaar de kans geven om hun droom te verwezenlijken en een internationale carrière in de modellenwereld op te bouwen. Honderden Hollandse meisjes hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de Elite Model Look 2012.

 

Elite Model Look 2011 - Casting dagen

Wat moet je doen?
Via de website van Elite Model Look kun jij je inschrijven voor één van de castingdagen in Nederland. Voorafgaand aan deze castingdagen zijn er ook Beauty Studio’s. Deze zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Hier kun je je haar en make-up laten verzorgen door professionele haarstylisten en make-up artists, waarna zij jou ook een paar tips en tricks zullen geven. Om gebruik te maken van de Beauty Studio’s, hoef je niet deel te nemen aan de castings. Let wel op dat als je meedoet aan de castingdag, je pas na afloop naar de Beauty Studio’s mag gaan. De jury wil jou namelijk op een zo natuurlijk mogelijke look beoordelen.

Elite Model Look

Waar en wanneer zijn de Beauty Studiodagen en de Castingdagen?
De Castingdagen zijn 26 augustus te Hoofddorp en 2 september te Almere. Om de look en feel van een Elite model te ervaren kun je naar de Beauty Studio’s gaan, de Beauty Studio’s beginnen al voordat de castingdagen plaatsvinden van 22 t/m 26 augustus in Winkelcentrum Hoofddorp Vier Meren en van 29 augustus t/m 2 september in Citymall Almere.

 

Voorwaarden
Je zult je wel afvragen: en nu? Je gaat naar een casting en what to do? Girlscene zet de voorwaarden voor je op een rijtje:
– Je bent een vrouw van minimaal 1.72 meter lang.
– Je bent tussen de 14 en 22 jaar oud
– Tijdens de Castingdag draag je kleding die je figuur toont: een strakke spijkerbroek of legging en een strak, effen wit of zwart T-shirt met daaronder een paar hoge hakken van minimaal 8 centimeter hoog.
– Je mag alleen mascara en (poeder)foundation op je gezicht hebben en geen oorbellen dragen.
– Je hoeft geen professionele foto's mee te nemen naar de casting.

Girlscene heeft dit jaar een speciale samenwerking met Elite. Er komt, na de inschrijfdagen, nog een speciale Wildcard Actie waar wij jullie later nog veel meer over zullen vertellen.

Elite Model Look
Elite Model Look 2011 Nederland: Lieke van Houten

De wedstrijd is een geweldig avontuur en meiden die het al een keer hebben meegemaakt waren vereerd om deel te mogen nemen aan deze bijzondere wedstrijd en hebben er vaak nieuwe vriendschappen aan overgehouden. Het zijn spannende dagen maar wie weet zien wij jou over een tijdje wel terug op de catwalk of in grote modereportages.

Zou jij graag een internationaal model willen worden?

Door Eline