Good girl gone bad

News door Redactie

Het album van Rihanna heet "Good girl gone bad", je kent 'm vast wel. Maar naar mijn weten is Rihanna gewoon een net meisje, zonder strafblad of grote wandaden op haar kerfstok. Dat kun je niet van elke celeb zeggen: heel veel brave meisjes van toen zijn nu echte bad girls...

Britney Spears is natuurlijk het beste voorbeeld van "Good girl gone bad". Het lieve kindsterretje dat zo vrolijk zong in de Mickey Mouse-club scheerde haar hoofd kaal, danste vulgair aan palen in nachtclubs, crashte haar auto en liet haar kind bijna vallen. En oja: ze bekogelde paparazzi met flesjes en gilde: "I am going to kill you!". Hmm...

Charlotte Church, het meisje dat op 11-jarige leeftijd koorliedjes zong voor duizenden mensen op televisie en op haar zestiende een 'best of' album op de markt bracht, is een ware partygirl geworden. Ze drinkt, danst op bars, doet aan drugs en is nu al een paar maanden zwanger van haar vriend Gavin Henson, die ze nu twee jaar kent.

Paris Hilton is, als erfgename van opa Hilton, nooit een doorsnee meisje geweest. Maar vroeger was ze nog lief, net en beleefd. Tegenwoordig belandt ze in de bak door rijden onder invloed (en rijden zonder rijbewijs), verschijnen er seksvideo's van haar en feest ze er nachtenlang achter elkaar op los. Onlosmakelijk verbonden met een dure cocktail. Ook verschenen er foto's van Paris' handtasje met een zakje wiet erin (verboden in Amerika!) en wisselt ze vaak van vriendjes. Tsja, niet zo'n good girl dus...

Mary-Kate Olsen was vroeger een lief, schattig meisje dat samen met haar tweelingzusje Ashley in de comedy Full House speelde, en later in vele andere feel-good films, zoals New York Minute en It takes two.
Nu, vele jaren later, is ze een heel ander meisje. Ze lijdt al sinds 2004 aan anorexia (tegenwoordig lijkt haar situatie stabiel) en heeft al verschillende keren in klinieken gezeten, vooral in Utah. Ook wordt er al een tijd gespeculeerd dat Mary-Kate drugs zou gebruiken, maar dit heeft ze altijd nog ontkend. MK spot je dan ook vaak in baggy, shabby-chic kleren. Een fashionstatement of een verhulling voor haar tengere lijfje? We'll never know.
Ook heeft La Olsen al een tijdje ruzie met Paris Hilton, omdat haar ex Stavros Niarchos na hun relatie naar Paris overhopte. Mary-Kate mist hem nog steeds, zegt ze, en ze is boos omdat Paris haar vriendje heeft 'weggekaapt'.

Lindsay Lohan was een uberleuk meisje in de film The Parent Trap, waar ze op haar twaalfde in speelde. Lief rood haar, een geinig snoetje en een hartverwarmend acteertalent.
Tsja, nu is Lindsay een populaire klant bij afkickklinieken; ze gaat af en aan in rehab. Ook werden er foto's gepubliceerd van haar met sigaretten, drank, drugs en een mes (maar dat was een grapje met een vriendin, blijkt later).

En tot slot, een omgekeerd voorbeeld. Dus: een bad girl gone good.
Drew Barrymore speelde op haar zevende in de kaskraker E.T., en dat was meteen het begin van de ellende. Nouja, de film was geweldig, maar het leven van Drew ging daarna niet meer over rozen. Ze rolde de wereld van drank & drugs in, rookte en dronk al op haar negende, rookte wiet op haar tiende en gebruikte met cocaine toen ze dertien was. Heftig!
Toch is het later allemaal goedgekomen met Drew. Okee, ze heeft een aantal mannen gehad (zelf verklaarde ze dat ze gewoon nooit 'de ware' had kunnen vinden), heeft veel domme dingen gedaan, en is niet altijd een rolmodel geweest... maar ze heeft in geweldige films gespeeld, heeft nu haar eigen productiebedrijf en ze doet veel aan liefdadigheid. Ook werd ze vorig jaar nummer 1 op de lijst van mooiste mensen van het blad People, en ze verstootte Angelina Jolie van haar troon. Well done!