News

Kristen Bell

 De half-Ierse, half-Poolse Kristen Anne Bell is geboren op 18 juli 1980 in Detroit, Michigan. Ze groeide op in het voorstadje Huntington Woods en besloot rond haar 10e jaar dat ze actrice wil worden. Haar allereerste auditie deed ze op haar 11e en ze kreeg een rol. Een dubbelrol in een theaterproductie van Raggedy Ann & Andy. Klinkt leuk, maar wat ze moest doen was niet zo boeiend: ze speelde een boom en een banaan.

Toch wakkerde deze voorstelling haar passie alleen maar aan. Ze speelde steeds grotere bjrollen, onder meer in de musical Fiddler on the Roof (1995), de opera Lady Be Good (1996), en het theaterstuk Li'l Abner (1998). In Royal Oak, waar ze op een katholieke hghschool zat, kreeg ze haar eerste hoofdrol. Ze mocht op de planken als Dorothy uit The Wizard of Oz!

 Haar eerste filmrol was in Polish Wedding, in het jaar dat ze haar highschooldiploma haalde én werd gekozen tot het knapste meisje van de klas. Eventjes leek ze van haar droom en haar pad af te wijken, door te gaan studeren aan de universiteit van New York. Maar daar stopte ze mee toen ze Becky (een hoofdrol) kon gaan spelen in The Adventures of Tom Sawyer (naar het bekende boek van de Amerikaanse schrijver Mark Twain).

 Hierna ging het heel hard bergopwaarts met haar carrière, ze speelde kleine maar steeds belangrijkere rolletjes in films en op Broadway, en brak definitief door met de hoofdrol in de televisieserie Veronica Mars.

 Doorgedrongen tot het kleine kringetje van échte celebs stond ze onder meer in Jane Magazine, dat haar daarna prompt benoemde tot één van de "elf personen die je het liefst naakt zou willen zien". Ook poseerde ze voor publiekstijdschriften als Geek Montly en Self:

 Met de cast van Veronica Mars verscheen ze op covers wereldwijd. Zoals deze uit Frankrijk:

 Kortom: Veronica Mars = hot! Het titelnummer van de serie, "We Used to be Friends", is van The Dandy Warhols (check dandywarhols.com), een groepje dat bekend werd door de Vodafone-hit Bohemian Like You. Ze spelen psychedelische powerpop waarin ze indie combineren met een gitaarmuur.

 Geinig weetje: die stijl wordt door liefhebbers vaak "Shoegaze" genoemd, omdat de muzikanten niet dansen, maar dromerig naar hun schoenen staren... maar back to Bell! Want dat ook zij gezegend is met zangtalent bewees ze in het eerste seizoen van de serie:

 Leuke sfeer! Ook de rest van de soundtrack behorende bij Miss Bells titelrol past goed bij de serie. Lijstje maken?

 # I Hear The Bells - Mike Doughty
 # I Know I Know I Know - Tegan & Sara
 # I Turn My Camera On - Spoon
 # No Sleep Tonight - The Faders
 # Dakota - Stereophonics
 # Sway - The Perishers
 # Long Time Coming - Delays
 # On Your Porch - The Format
 # Ocean City Girl - Ivy
 # Momentary Thing - Something Happens
 # The Way You Are - 46bliss
 # Lost & Found - Adrienne Pierce
 # Lily Dreams On - Cotton Mather

 (De cd & DVD-boxen zijn on-line onder meer te bestellen via Amazon. Gezellie idee: organiseer een kijkmarathon met je vriendinnen!)

 Not bad, huh?! Maar ook in VM gaat wel eens wat mis... check het blooperfilmpje:

 Na deze serie zat La Bell (La Belle, ook) niet stil. Zo deed ze onder meer de voice-over van onze heldin GossipGirl. Inderdaad, naar de bekende boeken van Cecily von Ziegesar! (Screensaver hebben? Surf dan even naar de UK GossipGirl-site). En ondertussen werkt ze aan een carrière als musicalzangeres op Broadway.  Daarnaast is Kristen momenteel in verschillende landen op tv te zien in de rol van Elle in Heroes.

De media voorspellen dat ook die serie een blijvend succes gaat worden voorspellen en met de hele Heroes-cast was Kristen al te zien in onder meer Entertainment Weekly & TV Guide.

door Martine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved