De ‘fresh faces of 2008’ van Vanity Fair

News door Redactie

Vanity fair’s jaarlijkse Hollywood Issue komt deze maart weer uit. Dit jaar is het thema: ‘Fresh faces of 2008’, met een prachtige cover als gevolg! De foto is gemaakt door de beroemde fotografe Anne Leibovitz in twee delen, eerst de echte cover met de eerste vier meiden en daarna de andere zes. De kleding is speciaal voor deze shoot gemaakt door Dior by John Galliano en heeft een oud Hollywood thema. De dames zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn dus ook de meest veelbelovende talenten van het jaar. Daarom stel ik ze hier aan je voor.

Emily Blunt (linksboven in badpak)

Ken je van: The devil wears Prada, waarin ze de bitchy secretaresse naast Anne Hathaway speelt.
Biografie: Is geboren op 23 februari 1983 in Londen. Ze heeft acteren gestudeerd en begon haar carrière in het theater. Toen ze eenmaal haar debuut op tv en film maakte, viel ze meteen op door haar acteertalent. Het grote publiek kent haar natuurlijk van The devil wears Prada, waarvoor ze veel prijsnominaties kreeg en een ALFS award won. Haar tegenspeelster Meryl Streep zei zelfs over haar: ‘Ze is de beste jonge actrice met wie ik heb gewerkt in een lange tijd, misschien zelfs wel de beste ooit’. Ze wordt niet alleen geprezen om haar acteertalent, maar ook om haar humor en aardige karakter. Ze heeft een relatie met zanger Michael Bublé, met wie ze samenwoont. In 2008 speelt ze in 3 nieuwe films.
Feit: Michael heeft het nummer ‘Everything’ voor haar geschreven.

Anne Hathaway (links in de lange witte jurk)

Ken je van: The Princess Diaries en The devil wears Prada, in beiden vertolkt ze de hoofdrol.
Biografie: Anne is geboren op 12 november 1982 in New York. Na 2 kleine filmrollen, kreeg ze de hoofdrol in The Princess Diaries. Journalisten zeggen dat ze ‘straalt’ in die film en ze noemen haar al gauw ‘de nieuwe Julia Roberts’. Anne is ook een sopraan en zou daarom eigenlijk in The Phantom of the Opera spelen, maar dat ging niet door, door haar contract met Disney. Na een paar komedies wilde ze een serieuzere kant op gaan met haar rol in Brokeback Mountain, de film waar ze het meest trots op is. Daarna komt haar befaamde rol in The devil wears Prada die haar een sterrenstatus geeft. Ze heeft een relatie met Raffaello Follieri, die niets met de showbusiness te maken heeft. Dit jaar komen er 3 films van haar uit.
Feit: Anne wilde eigenlijk een non worden, maar zag daar op haar vijftiende van af. Haar broer bleek namelijk homoseksueel te zijn en ze kon niet achter een geloof staan dat haar broer niet accepteerde.

Amy Adams (links in groene jurk)

Ken je van: Enchanted, waarin ze hoofdrol speelt.
Biografie: Amy is geboren op 20 augustus 1974 in Vicenza, Italië, maar wel van Amerikaanse ouders. Toen ze klein was verhuisde ze weer terug naar Amerika. Amy wilde eigenlijk danseres of musical ster worden, maar toen ze een dansblessure had besloot ze voor het eerst in een film te spelen: Drop dead gorgeous . Haar tegenspeelster Kirstie Alley overtuigde haar om verder te gaan met acteren en naar L.A te verhuizen. Na veel niet succesvolle films speelt ze in 2005 in Junebug, die erg goed ontvangen wordt en waarvoor ze een aantal prijzen wint. In 2007 krijgt ze de hoofdrol in de Disneyfilm Enchanted, die haar doorbraak betekent. Hiervoor wint ze ook een aantal prijzen. Ze heeft een relatie met acteur Darren Le Gallo. Dit jaar komen 3 films van haar uit.
Feit: ze is opgevoed als mormoon, een geloof dat je misschien kent van de serie Big Love. Maar zij en haar familie hebben dat geloof laten vallen toen haar ouders scheidde.

Jessica Biel (links op de grond in roze jurk)

Ken je van: de serie 7th heaven, de film I now pronounce you Chuck and Larry of haar relatie met Justin Timberlake.
Biografie: Jessica is geboren op 3 maart 1982 in Minnesota. Toen ze klein was speelde ze in veel musicals, waar ze erg van hield. Totdat ze op 12 jarige leeftijd ontdekt werd als model. Via de mode wereld rolde ze in de tv wereld toen ze op haar 14de een rol in de serie 7th heaven kreeg. De makers van de nette serie waardeerde het niet, toen ze op haar 17de zo goed als topless poseerde voor een mannenblad. Ze werd uit de serie gezet, maar kwam in 2001 nog voor een seizoen terug. Daarna richtte ze zich op haar filmcarrière. Na een paar mindere films speelt ze in 2006 in The Illusionist en in I now pronounce you Chuck and Larry, die het allebei erg goed doen en haar laten opvallen bij het grote publiek. Ze heeft een relatie met zanger Justin Timberlake. Dit jaar komen er 3 films van haar uit.
Feit: is in 2005 gekozen als The sexiest woman alive door Esquire magazine.

Alice Braga (midden in roze ‘off the shoulder’ jurk)

Ken je van: de film I Am Legend
Biografie: Alice is geboren op 15 april 1983 in Sao Paulo, Brazilië. Haar moeder en tante waren actrices waardoor ze van kleins af aan mee werd genomen naar filmsets. Al gauw wilde ze zelf ook acteren. Terwijl ze op school zat speelde ze in een aantal goed ontvangen Zuid-Amerikaanse films. Haar Engelstalige debuut kwam in 2006 in de film Journey to the end of night, die niet zo goed ontvangen werd. Maar in 2007 werd ze gecast in de film I Am Legend, die haar doorbraak betekent. Het is niet bekend of ze een vriend heeft. Ook zij speelt dit jaar in 3 films.
Feit: naast Portugees spreekt ze ook Engels en Spaans.

Ellen Page (midden, zittend in groene jurk)

Ken je van: De nieuwe film Juno.
Biografie: Ellen is geboren op 21 februari 1987 in Nova Scotia, Canada. Ze wil al acteren sinds ze nog een klein meisje was en kreeg haar eerste rol dan ook op haar tiende. Voor die rol, in een serie die Pit Pony heette, kreeg ze al veel prijsnominaties. Toen ze 16 was kreeg ze een vaste rol in een Canadese serie, waardoor ze in haar eentje naar Toronto moest verhuizen. Tegen die tijd was ze al een bekende naam in Canada omdat ze al veel rollen in Canadese tv series en films had gehad. Haar doorbraak kwam in 2005 in de film Hard Candy. Maar haar sterrenstatus heeft ze verworven door haar vertolking van de hoofdrol in de film Juno, die nu bij ons in de bioscoop draait. Ze is genomineerd voor alle grote prijzen, waaronder een Golden Globe en een Oscar. Het is niet bekend of ze een vriend heeft, maar er gaan roddels dat ze lesbisch zou zijn. Dit jaar komt er 1 film van haar uit.
Feit: Ellen noemt zichzelf een feminist en neemt geen ‘stereotype rollen voor tienermeisjes’ aan, want die vindt ze seksistisch.

Zoë Saldana (midden in het witte badpak)

Ken je van: de films Crossroads (met Britney Spears) en Guess Who (met Ashton Kutcher)
Biografie: Zoë is geboren op 19 juni 1978 in New Jersey, als dochter van Dominicaanse immigranten. Van haar 10de tot haar 17de heeft ze op de Dominicaanse Republiek gewoond, waar ze op een grote dansacademie zat. Toen zij en haar familie op haar 17de terugverhuisde naar Amerika kreeg ze interesse in acteren en koos dat als studierichting. In 2000 kreeg ze haar eerste rolletje op tv. Daarna volgde al snel Crossroads en Drumline, beide tienerfilms. De films waar ze in speelde werden steeds beter. Zo had ze een rolletje in het bekende Pirates of the Carribean en The Terminal, een film van Steven Spielberg. Ze heeft een relatie met acteur Keith Britton. Ook zij heeft dit jaar 3 films die uitkomen.
Feit: haar vader is overleden aan een auto ongeluk toen ze negen was.

Elizabeth Banks (rechts in roze jurk met witte handschoenen)

Ken je van: de film The 40 year old virgin of haar gastrol in de serie Scrubs.
Biografie: Elizabeth is geboren op 10 februari 1974 in Massachusetts. Ze is Magna cum laude geslaagd van haar universiteit, wat zoiets betekent als slagen met alleen maar tienen. Daarna studeerde ze aan een grote theaterschool. Na daar afgestudeerd te zijn verhuisde ze naar New York. Daar deed ze theaterwerk en kreeg langzaam maar zeker kleine rolletjes in films en series. Omdat ze meer werk wilde verhuisde ze naar de stad van de film: Los Angeles. Haar eerste succes was een klein rolletje in de Spiderman film van 2002. Daarna kwamen meer kleine rollen in grote films zoals Steven Spielberg’s Catch me if you can. Waardering kreeg ze eindelijk voor haar grotere rol in de film Seabiscuit. Daarna speelde ze in de populaire film The 40 year old virgin en de serie Scrubs. Ze is getrouwd met Max Handelman die ze al kent sinds de universiteit. Er komen dit jaar wel 5 films van haar uit.
Feit: ze heeft zich voor haar man bekeerd tot het Jodendom.

Ginnifer Goodwin (rechts liggend in roze jurk met bloem)

Ken je van: de film Walk the Line en de serie Big Love
Biografie: Ginnifer is geboren op 22 mei 1978 in Tennesssee. Ze was al gek op acteren toen ze klein was en studeerde dan ook acteren. Daarna studeerde en slaagde ze aan het Shakespeare instituut, aangezien ze gek is op Shakespeare’s werk. Na een aantal rollen in het theater verhuisde ze naar New York waar ze rolletjes in series kreeg. In 2000 kreeg ze een vaste rol in de serie Ed, maar ging in 2003 weg uit de serie om zich meer op films te richten. Ze kreeg al gauw rollen in grote films als Mona Lisa Smile en Win a date with Ted Hamilton! Ze maakte een grote indruk in de biografische film Walk the Line, waarin ze de ex vrouw van zanger Johnny Cash speelt. Daarna werd ze gecast in de populaire serie Big Love, die hier op net 5 te zien is. Ginnifer heeft een relatie met acteur Chris Klein(die je kent van American Pie). Dit jaar komen er 2 films van haar uit en blijf ze te zien in Big Love.
Feit: Heet eigenlijk Jennifer, maar veranderde de spelling zodat het klonk zoals haar moeder (die een zwaar zuidelijk accent had) het uitspreekt.

America Ferrera (rechts in witte jurk)

Ken je van: de serie Ugly Betty
Biografie: America is geboren op 18 april 1984 in Californie, als dochter van immigranten uit Honduras. Ze begon al te acteren op haar 8ste in schoolstukken en kleine theaters. In 2002 speelde ze in haar eerste film, die voor het Disney kanaal was. Waarna ze nog een paar kleine films maakte, tot er 2 grotere producties op haar agenda stonden: de films Sisterhood of the Traveling Pants en Lords of Dogtown. Vlak daarna kreeg ze de rol die haar doorbraak betekende: de hoofdrol in de populaire serie Ugly Betty, die bij ons op net 5 te zien is. Voor die rol kreeg ze veel prijsnominaties en won ze onder andere een Golden Globe en een Emmy. Ze wordt bewonderd om haar uitgesproken tevredenheid met haar vollere figuur. Buiten Ugly Betty om speelt ze nog steeds in films, zo heeft ze in een aantal Spaanstalige films gespeeld. Een paar weken geleden liet ze weten dat het uit is tussen haar en haar vriend Ryan Piers Williams. Dit jaar komt er één film van haar uit, het vervolg op The Sisterhood of the Traveling Pants en blijft ze natuurlijk in Ugly Betty spelen.
Feit: Ze was de jongste van 6 kinderen en haar vader verliet het gezin toen ze nog klein was.

door Arancha