News

Ontwerpers’ erfgenamen

Missoni, Carolina Herrera, Versace en Tommy Hilfiger, merken die we allemaal kennen. Maar achter deze merken schuilen families die aan het roer van deze miljoenenfirma’s staan. Bovendien zijn de dochters en kleindochters die geboren zijn in deze hoogstaande families, socialites van het hoogste niveau. De meeste staan te trappelen om in hun families voetstappen te treden. Tijd om een aantal van deze lucky ladies eens onder de loep te nemen dus.

Margherita Missoni

Als oudste kleinkind van de stichters van Missoni, is Margherita geboren in een goede familie. De kledinglijn is nog steeds in handen van de familie Missoni en Margharita is de officiële ambassadrice. Wat inhoud dat ze naar veel events gaat voor promotie, gekleed in Missoni natuurlijk. Ook is ze het gezicht van een aantal reclamecampagnes van het merk. Daarbij geeft ze veel interviews en staat geregeld in de bladen. Geen vervelend baantje, hè?
Margherita, of Mags zoals haar vrienden haar noemen, is geboren en getogen in Italië. Haar grote droom is niet om modeontwerpsters te zijn, maar actrice. Dus is ze verhuisd naar New York, waar ze onlangs in de film ‘The Maids’ heeft gespeeld. Hoewel Margherita wordt gezien als een socialite, is er niet echt smeuïg nieuws over haar te vinden. Er wordt veel gezeurd in bladen en blogs dat ze bijna alleen Missoni draagt en ze verteld regelmatig dat ze veel liever in Europa is dan in Amerika. Iets wat bij de Amerikanen minder goed valt.

Ally Hilfiger

Ally is een van de vier kinderen van ontwerper Tommy Hilfiger en zeker de bekendste. Ze helpt haar vader al jaren door te adviseren bij het ontwerpen van kleren voor jongeren. Ook heeft ze voor zijn H by Hilfiger lijn ontworpen en geholpen bij het ontwerp voor de Hilfiger winkel in New York.
Maar Ally is vooral bekend door haar reality serie ‘Rich Girls’ samen met vriendin Jaime Gleicher, die in 2003 op MTV te zien was. Na de show is ze in rehab gegaan en heeft ze de vriendschap met Jaime verbroken. Nu studeert ze acteren en heeft ze ook een eigen vintage accessoires lijn. Ze schildert en haar schilderijen waren in januari te zien in het Chelsea Art Museum. Ally doet dus veel dingen tegelijk, ze noemt zichzelf dan ook ‘Multi getalenteerd’. De pers maakt haar voornamelijk belachelijk door slimme opmerkingen van haar te plaatsen zoals: "You know what's cool? I don't have to work’.

Allegra Versace

Allegra is het nichtje van Gianni Versace en de dochter van Donatella. Toen ze elf was werd Gianni neergeschoten. Hij liet haar 50% van zijn mode imperium na, haar moeder kreeg maar 20% en haar andere oom 30%. Gianni was namelijk gek op zijn nichtje, hij noemde haar ‘my little princess’. Op haar 18de kreeg ze een half biljoen (!) dollar, zoveel was de helft van het imperium waard. Ze heeft nu de laatste zeggenschap in alles bij Versace, van de verkoop tot de details.
Waarschijnlijk heeft Allegra daar niet veel tijd voor gehad. Allegra lijdt namelijk al jaren aan een zware vorm van anorexia en is begin 2007 opgenomen voor behandeling. In die tijd woog ze nog zo weinig, dat men zich zelfs afvroeg of ze het wel zou overleven. Gelukkig gaat het nu beter met Allegra, ze komt geleidelijk aan en komt meer naar buiten. Ze zou ooit gezegd hebben dat ze geen zin had om Versace te leiden. Maar de woordvoerder van Versace beweerd dat ze doet wat van haar verlangd wordt en dus wel degelijk betrokken is bij het bedrijf.

Carolina Herrera Jr.

Carolina is een van de vier dochters van ontwerpster Carolina Herrera. Ze is de ‘Senior Fragrance Consultant’ van het merk, wat betekent dat ze de baas is over de parfumafdeling. Ze spreekt haar moeder elke dag en is gek op haar kleding.
Maar dat is Carolina niet altijd geweest. Het gezin verhuisde op haar veertiende van Venezuela naar New York, iets waar ze niet blij mee was. Ze was nogal rebels als puber, maar werd snel rustiger. Ze besloot films en documentaires te produceren. Maar na een tijdje wilde ze eens iets anders en besloot voor haar moeder te gaan werken. Ze is getrouwd met een Spaanse stierenvechter en woont met hun twee kleine kinderen in Spanje. Of ze haar moeder ooit gaat opvolgen weet ze niet, dat zal de tijd leren.

Door Arancha

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved