De poses van de sterren

News door Redactie

Celebs staan regelmatig op de rode loper en poseren daar graag voor de massa fotografen. Sommige sterren hebben zelfs een geheel eigen pose, die ze keer op keer laten zien. Dus hier de ‘signature’ poses van enkele celebs en wat hun lichaamstaal betekent.

Check ook: Op de foto als een celeb

Nicole Richie

Nicole’s voeten zijn altijd gekruist, dat is een bekende manier om jezelf slanker te laten lijken. Maar volgens de lichaamstaal experts is het ook een manier om afstand te scheppen, een soort barrière, zodat je minder kwetsbaar bent. Ook heeft Nicole altijd haar linkerhand op haar heup, wat haar taille benadrukt. Volgens de lichaamstaal laat het zelfvertrouwen zien en is het tegelijk flirterig.

Scarlett Johansson

Scarlett lijkt een dame met zelfvertrouwen, maar het feit dat ze haar voet altijd naar binnen draait zegt iets anders. Dat is een teken van verlegenheid en weinig zelfvertrouwen. De hand op de heup is een geliefde houding. Nicole Richie doet het ook en het betekent weer zelfvertrouwen en iets flirterigs. Waarschijnlijk heeft Scarlett dit zichzelf aangeleerd, aangezien ze niet alleen haar voet naar binnen draait, maar ook nogal stijf staat. Scarlett lijkt dus niet zoveel zelfvertrouwen op de rode loper te hebben als ze graag laat denken.

Jennifer Lopez

Jennifer’s gezwaai lijkt een aardig gebaar naar fotografen en fans. Dat zou het ook zijn, ware het niet dat Jennifer dit bijna altijd doet. Ook doet ze het altijd met haar armen bij haar lichaam en een voorzichtig handje. Deze twee dingen maken dat het een bijna koninklijke houding is. Ook de geroutineerde glimlach erbij schijnt volgens lichaamstaalexperts te betekenen dat ze heel goed weet dat haar fans haar aanbidden en dat ze zichzelf boven hen vindt staan.

Victoria Beckham

Victoria’s houding is tot in de puntjes geoefend, dat is wel duidelijk. Altijd één been voor de ander en een hand op de heup. Het wordt ook wel de postorderhouding genoemd, je ziet het namelijk vaak in Wehkamp en Neckermann gidsen. Het duidt op grenzeloze ambitie, maar helaas ook op weinig persoonlijkheid. Het laat zien dat er met haar niet te spotten valt en dat ze ongevoelig is voor kritiek. Ook heeft ze altijd haar mond open op foto’s, ze zou zo zachter willen overkomen.

Nicole Kidman

Nicole Kidman loopt al lang rond in Hollywood, dus je zou denken dat ze onderhand wel gewend is aan de rode loper. Maar niks is minder waar. Met haar handen knijpt ze haar tasje meestal angstvallig vast, wat enorme stress betekent. Ook haar strakke glimlach laat haar spanning zien. Zelf grapt ze weleens dat ze op de rode loper eruit ziet als een ‘hert dat in de koplampen kijkt’. Haar houding zegt volgens lichaamstaalexperts dat mensen niet te dicht bij haar moeten komen en dat ze faalangst heeft. Wie had dat gedacht?

Renee Zellweger

Renee staat altijd met haar rug naar de fotografen toe, terwijl ze koket over haar schouder kijkt. Dit is geen natuurlijke houding, maar aangeleerd. Het laat zien dat ze onzeker is en de touwtjes zelf in handen wil hebben. Die onzekerheid is ook te zien aan haar opgetrokken schouders. Ze zou ook rechtstreeks contact uit de weg willen gaan door met haar rug naar de mensen toe te staan. Tegelijkertijd is het ook een vorm van aandacht trekken, maar onzeker blijft ze dus wel.

Door Arancha