Wat is er gebeurd met… de cast van The O.C?

News door Redactie

De vier hoofdrolspelers van The O.C werden een gouden toekomst voorspeld toen de serie liep. Ze stonden op de voorkant van elk blad en werden gebombardeerd tot idolen en stijliconen. Maar waar zijn ze nu? Zijn ze hard bezig aan hun carrière, wachten ze thuis op een telefoontje van hun manager of feesten ze dag en nacht?

Adam Brody

Toen: Adam was al goed op weg toen hij de rol van Seth Cohen kreeg. Hij had een vaste bijrol in ‘Gilmore Girls’ en had zelfs al in een zelfgeschreven film, Home Security, gespeeld. Toen The O.C begon verwachtte men dat Benjamin McKenzie de aandacht van de meisjes zou krijgen. Het tegenovergestelde bleek waar, Adam werd de populaire jongen. Hij stond onder andere twee keer in Teen People’s ‘25 sexiest stars under 25’ lijst en was de eerste jongen die op de voorkant van de Ellegirl stond. Er werd vaak gezegd dat hij nerds eindelijk sexy maakte. Ook had hij een relatie met zijn tegenspeelster Rachel Bilson. Tijdens The O.C speelde hij bijrollen in twee goed ontvangen films: Mr. & Ms. Smith en Thank You For Smoking.

Daarna: Hoewel Adam’s contract nog langer liep, werd The O.C eerder van de buis gehaald door lage kijkcijfers. Adam zelf was daar wel blij om, hij wilde liever niet tien jaar dezelfde rol spelen. Zijn drie jarige relatie met Rachel was al over toen de serie eindigde. In het jaar dat The O.C stopte, 2007, speelde hij in 3 films. Alle drie deden ze het niet erg goed. De vooruitzichten waren weer wel positief, hij zou een rol in Speed Racer spelen en in een remake van Revenge Of The Nerds. Allebei de rollen gingen niet door. Dit jaar speelde hij in de film Death In Love, die niet erg goed werd ontvangen. In 2009 speelt Adam zover bekend alleen nog in de horrorfilm Jennifer’s Body. Adam’s carrière gaat dus een stuk minder goed als tijdens The O.C. Waarschijnlijk heeft Adam ook last van zijn imago als Seth. Als er in scripts een grappige nerd zit wordt die tegenwoordig omschreven als ‘een Adam Brody-type’.

Mischa Barton

Toen: Mischa Barton had al een aantal kleine rolletjes gehad in films als The Sixth Sense en Notting Hill. Maar het was haar rol als lesbische tiener in de serie Once and Again waardoor ze opviel bij de makers van The O.C. Ze werd dé ster van de serie. Ze was de nieuwste ‘it- girl’ en werd door onder andere Glamour de ‘next big thing’ genoemd. Vooral haar kledingstijl viel in de smaak, er is zelfs gezegd dat ze mee hielp bij de styling van de show. Aan het begin van de serie zou ze iets hebben gehad met tegenspeler Benjamin McKenzie. Maar al snel kreeg ze wat met Brandon Davis, ook wel bekend van het ‘Firecrotch’ incident met Lindsay Lohan. Brandon werd na een jaar opgevolgd door Cisco Adler, de ex van Kimberly Stewart. Door haar bekende vriendjes en haar vriendschap met mensen als Nicole Richie, werd ze nog populairder. Tijdens The O.C heeft ze één film gemaakt, The Oh In Ohio, die het redelijk goed deed.

Daarna: In 2006 overleed haar personage Marissa in een auto-ongeluk. Hoewel sommige beweren dat ze zelf uit de show wilde, zegt zij dat het de keuze van de makers was. In 2007 speelde ze in drie films, die het redelijk deden. Maar haar populariteit was vooral te danken aan haar privé leven en foto’s van haar op blogs en in tijdschriften. In 2007 maakte ze het uit met Cisco Adler, nadat er naaktfoto’s van hem op het internet waren verschenen. Eind 2007 werd Mischa gearresteerd voor rijden onder invloed en het bezit van marihuana. Ze zei dat ze ‘erg teleurgesteld is in zichzelf’. Vlak daarna liet ze zich fotograferen terwijl ze kuis naar de kerk ging. Afgelopen april was de rechtszaak, waar ze niet bij was, en werd ze veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk. Dit jaar heeft ze twee films gemaakt. Een daarvan was mede gemaakt door de meisjes van T.A.T.U en gaat over een lesbische relatie. De première was in Cannes, maar Mischa weigerde promotie te doen voor de film, naar verluid omdat ze zich ervoor schaamt. In plaats daarvan ging ze feesten. Er staan nog drie films op de planning voor 2008. Ze heeft nu een relatie met gitarist Taylor Locke. Mischa heeft volgens vele talent, maar het is zonde dat ze zoveel feest en dronken achter het stuur zat. Dat doet haar carrière en reputatie niet veel goeds.

Benjamin Mckenzie

Toen: Benjamin had voornamelijk in het theater gestaan voordat hij werd gecast in The O.C. Hoewel hij een beetje tweede viool speelde naast de populaire Adam Brody, was hij ook  populair. Hij won een aantal Teen Choice Awards en stond op een paar covers. Net als Adam stond ook hij in lijstjes als Teen People’s ‘25 sexiest stars under 25’. Ben is al met vele meisjes in verband gebracht. Er is gezegd dat hij onder andere met Mischa Barton en Rachel McAdams iets heeft gehad. Zelf heeft hij dat nooit bevestigd. Ben heeft als enige van de cast een aantal afleveringen van The O.C geproduceerd. Tijdens The O.C gaf hij een toespraak voor de Democratische partij voor de verkiezingen in Amerika. Ook speelde hij in de film Junebug, die erg goede kritieken kreeg.

Daarna: Tijdens het laatste seizoen van The O.C vloog Ben heen en weer om tegelijk de film 88 Minutes op te nemen. De film was een grote kans voor hem, want hij speelde tegenover acteerlegende Al Pacino. De film deed het redelijk, ondanks gemengde kritieken. Dit jaar speelt hij in de remake van Johnny Got His Gun. Tussendoor laat hij openlijk zijn steun zien voor presidentskandidaat Barack Obama. Ben is niet meer te vinden op blogs of in tijdschriften. Hij is behoorlijk op zichzelf. Hij heeft wel laten weten dat hij express niet in tienerfilms wil spelen, zodat men hem niet altijd op die manier zal zien. Ook wil hij graag weer eens in het theater of op Broadway spelen. Ben blijft dus weg van de paparazzi en feestjes en doet zijn best voor een serieuze acteercarrière. Het is alleen jammer dat de rollen niet bepaald binnenstromen.

Rachel Bilson

Toen: Rachel had voor The O.C, in één aflevering van zowel 8 Simple Rules als Buffy  gespeeld. Ook had ze een rol in een kleine film. Daarna werd ze al gecast als Summer in The O.C. Rachel zou eigenlijk alleen in de eerste paar afleveringen te zien zijn, maar doordat de romance tussen Seth en Summer zo populair bleek, kreeg Rachel een vast contract aangeboden. In de eerste paar afleveringen zit ze daarom ook nog niet in het openingsfilmpje. Ze werd al snel erg populair. Het publiek vond het dan ook geweldig dat zij en Adam in het echt ook een relatie hadden. Ook zij won een paar Teen Choice Awards en stond in lijstjes als Maxim’s Hot 100 List. Tijdens The O.C zat ze in een aflevering van That 70’s Show en in de film The Last Kiss, die het best goed deed.

Daarna: Vlak voor het einde van The O.C ging het uit tussen Adam en Rachel, hoewel ze bevriend bleven. In 2007 speelde ze twee afleveringen in de serie Chuck, die van de maker van The O.C, Josh Schwartz, is. Ze zei wel in een interview dat de rollen die zij wil altijd naar bekendere actrices als Natalie Portman gaan. Dit jaar speelde ze in de film Jumper, die veel aandacht in de pers kreeg. Vooral omdat ze een relatie zou hebben met tegenspeler Hayden Christensen. Sowieso is ze samen met Mischa een favoriet van de paparazzi. Haar kledingstijl is erg populair, eind dit jaar krijgt ze zelfs een eigen lijn bij DKNY Jeans. Leuk detail is dat Josh Schwartz dit jaar met haar beste vriendin gaat trouwen, Rachel heeft ze aan elkaar voorgesteld en is dan ook ‘made of honour’. Dit jaar begon ze met de opnames van de film New York, I Love You. De film heeft een sterrencast met mensen als Orlando Bloom, Blake Lively en haar vermeende vriendje Hayden Christensen. Natalie Portman en Scarlett Johanssen regisseren het. Rachel doet het naar mijn mening het beste van de vier hoofdrolspelers van the O.C. Ze staat regelmatig in de bladen en begint goede rollen te krijgen.

Door Arancha