Stella McCartney en haar vriendinnen

News door Redactie

Stella McCartney heeft een grote vriendengroep, waaronder vooral veel celebs. Kwade tongen beweren dan ook dat ze alleen door haar connecties zo ver is gekomen. Stella zal er niet wakker van liggen, door haar beroemde vrienden blijven haar kleren wel in de aandacht. Dus wie zijn die beroemde vrienden van haar eigenlijk?

Kate Moss:

Kate is misschien wel Stella’s beste celeb vriendin. Toen Kate door vele werkgevers werd ontslagen na het coke schandaal, liet Stella haar alsnog poseren voor haar eigen kledinglijn. Ook gaan ze regelmatig samen op vakantie, naar feesten en spelen hun kinderen met elkaar. Toen vorig jaar voor het eerst een expositie van de foto’s van Stella’s overleden moeder werd geopend, was Kate degene die met Stella meeging om haar te steunen. Over één ding zijn de twee het niet eens en dat is dierenrechten. Stella is een grote aanhanger van dierenrechten organisatie Peta, terwijl Kate door diezelfde is uitgeroepen tot slechts geklede celeb omdat ze vaak bont draagt. Maar dat heeft hun hechte vriendschap nooit in de weg gestaan.

Madonna:

Madonna en Stella zijn al jaren bevriend. Madonna droeg zelfs een door Stella ontworpen jurk op haar bruiloft met Guy Ritchie. De roddel gaat dat Madonna Stella heeft overgehaald om zich te bekeren tot haar geliefde kaballah. Wel hebben Madonna en Stella ook een paar ruzies gehad. Stella is een voorvechter van dierenrechten. Dus was ze woedend toen ze hoorde dat Madonna nog steeds bontjassen droeg en ook nog ging jagen met haar toenmalige man Guy Ritchie. Stella heeft Madonna in ieder geval kunnen overtuigen om te stoppen met jagen. Stella gebruikte bovendien altijd Madonna’s fitnesszaal. Maar toen Madonna daar geld voor ging vragen, besloot Stella er zelf maar een te installeren. Ondanks die ruzies, zijn ze nog steeds goede vriendinnen. Stella en Gwyneth waren dan ook dolblij toen Madonna afgelopen kerst weer in Londen was en organiseerde een ‘girls night’ voor haar.

Pamela Anderson:

Pamela en Stella zijn bevriend door hun gezamenlijke liefde voor dierenrechten. Ze organiseren samen regelmatig acties voor Peta. Zo ging Pamela naakt in de ruit van een van Stella’s winkels staan, als protest tegen het dragen van bont. Ook organiseren ze samen feestjes voor Peta aanhangers en maakten ze zelfs een protestactie in het virtuele spel Second Life. Pamela maakt er geen geheim van dat ze Stella erg bewondert en dat ze graag haar kleren draagt. ‘Je voelt je erg alive als je haar kleren draagt, wetend dat er niks voor is vermoord’, zegt ze over Stella’s kledinglijn.

Gwyneth Paltrow:

Volgens Gwyneth is Stella de beste vriendin die een vrouw kan hebben. ‘Stella is het type vriendin dat me altijd belt op mijn vaders sterfdag’, zegt Gwyneth. Ze onthulde ook dat toen ze down was tijdens haar eerste zwangerschap, Stella een surpriseparty voor haar gaf. Vaak spreken ze samen met Madonna af. Ze hebben dan ‘playdates’ met hun kinderen of gaan naar feestjes. Gwyneth en Stella delen ook een liefde voor mode. Gwyneth draagt dan ook vaak kleren uit Stella’s kledinglijn.

Kate Hudson:

Ook deze Kate en Stella zijn goede vriendinnen. Ze zijn regelmatig samen te zien op feestjes en spreken vaak af. Voor het januari 2009 nummer van het tijdschrift InStyle interviewde Stella haar goede vriendin zelfs. Hier een stukje:

Stella: You're a hot ticket! You've always been in demand.
Kate: I feel good in relationships. I enjoy them, so I feel my best when I'm in something solid. But it's also the first time I've ever taken a step back and gotten a new perspective. So I've made a conscious decision to try and stay single for as long as possible.
Stella: Yeah, babe I know! What's it been - all of two weeks? Congratulations!
Kate: Exactly. I'm just trying to be an adult now.
Stella: So I take it you're just watching lots of soft porn?
Kate: What are you talking about? I go right for the hard stuff!

Kate en Stella spreken ook vaak af met Stella’s andere vriendinnen Gwyneth Paltrow en Naomi Campbell.

door onze redactrice Arancha