Wat is er gebeurd met de meiden van Charmed?

News door Redactie

De meeste mensen kennen de serie Charmed wel. Een goedlopende serie over drie zussen die heksen zijn, die nog steeds wordt herhaald op Net 5. De dames die de zussen speelden waren tijdens de serie erg populair. Maar toen de serie eindigde werd het behoorlijk stil rond ze. Dus... wat doen ze nu eigenlijk?

Shannen Doherty:

Shannen speelde de oudste zus Prue, ook regisseerde ze een aantal afleveringen van Charmed. Op het begin ging het heel goed tussen de drie actrices. Maar naarmate de tijd vorderde kwam er steeds meer spanning tussen Shannen en Alyssa. Volgens velen is dat dan ook de reden dat Shannen de serie aan het eind van het derde seizoen verliet. Of ze is weggegaan of ontslagen is nooit bekend gemaakt. Wel had ze nog altijd vijf procent van de rechten van Charmed, waardoor ze er na haar vertrek nog steeds aan verdiende. Na Charmed speelde ze in een paar geflopte films. In 2003 presenteerde ze het beruchte programma Scare Tactics. Het was een verborgen camera show, waarbij mensen in extreem enge situaties werden geplaatst en waar pas op het eind werd gezegd dat het ‘een grap’ was. Shannen stopte ermee na één seizoen. In 2006 kreeg ze haar eigen reality show, maar na één seizoen werd de show al van de buis gehaald. In 2007 besloot Shannen zelf een productiebedrijf op te zetten, zodat ze series en films voor zichzelf kan ontwikkelen. Maar in 2008 kwam het nieuws dat Beverly Hills 90210 een spin off kreeg. Vroeger speelde ze daarin Brenda, maar ze werd de serie uitgezet wegens slecht gedrag. Toen het nieuws kwam dat oud-collega Jennie Garth een rol in de spin off zou krijgen, riepen de fans ook om Shannen. Er werd zelfs een petitie op internet voor haar geopend. De makers gaven daar gehoor aan en Shannen wilde graag terugkomen. Ondanks dat Jennie en Shannen vroeger knallende ruzie hadden op de set, schijnt het nu prima te gaan tussen de dames. De nieuwe 90210 is nu hier op Net 5 te zien. Shannen zit in zes afleveringen en zal volgend seizoen waarschijnlijk weer terugkomen.

Holly Marie Combs:

Holly speelde Piper in de serie. Ze was al een tijd bevriend met Shannen Doherty en hoorde van de audities voor Charmed via haar. Het verhaal gaat dat Shannen eigenlijk voor Piper auditie deed en Holly voor Prue, maar dat de makers besloten dat het andersom beter was. Hoewel ze na Shannen’s vertrek de oudste zus speelde, was ze de jongste van alle actrices. Op de set van Charmed ontmoette ze haar man David, die achter de schermen werkte. Hun eerste zoontje Finley, speelde Piper’s baby Chris. Holly en Alyssa Milano werden allebei ook nog producers van de serie in het vijfde seizoen. Ze was de enige van de drie actrices die wilde dat Charmed doorging na het laatste seizoen. Na het einde van de serie heeft ze dan ook niet veel meer gedaan. Ze heeft één tv film gemaakt. In 2006 beviel ze bovendien van haar tweede zoontje Riley. In 2008 tekende ze een contract om de serie Mistresses te produceren en er de hoofdrol in te spelen. Dus wie weet horen we daar nog wat van.

Alyssa Milano:

Alyssa speelde Phoebe in Charmed. Eigenlijk was een actrice genaamd Lori Rom gecast voor de rol van Phoebe, maar die ging na het filmen van de eerste aflevering weg voor persoonlijke redenen. Hieronder kun je een kort filmpje bekijken van Lori als Phoebe:

Na Lori’s vertrek werd Alyssa gecast en werd de eerste aflevering opnieuw opgenomen. Net als Holly werd ze ook producer van de serie in het vijfde seizoen. Na Charmed speelde Alyssa in een paar films, die niet goed aansloegen. Aangezien ze een grote honkbalfan is, kwam ze in 2007 met haar eigen kledinglijn Touch voor vrouwelijke honkbalfans. Ook heeft ze een eigen honkbal-blog. Verder is ze erg betrokken bij goede doelen, vooral bij UNICEF en PETA. Vanaf 2007 heeft ze een terugkomende gastrol in de succesvolle serie My Name Is Earl. Afgelopen december maakte ze bovendien bekend dat ze verloofd is met David Bugliari, met wie ze al een jaar een relatie heeft.

Rose McGowan:

Rose speelde halfzusje Paige. Na het vertrek van Shannen en het overlijden van het personage Prue, moest er een nieuwe zus bijkomen. Veel actrices werden overwogen, onder andere Jennifer Love Hewitt en Tiffani Thiessen, maar uiteindelijk werd Rose uitgekozen. Rose is aangeboden om ook producer te zijn, maar ze wees het af. Ze is na het stoppen van Charmed waarschijnlijk de meest succesvolle van de ‘zussen’ geweest. Ze speelde onder andere in The Black Dahlia met Scarlett Johansson. In 2007 speelde ze bovendien in de langverwachte Quentin Tarantino/Robert Rodriguez dubbelfilm Grindhouse. Ze kreeg tijdens de productie een relatie met de toen nog getrouwde Robert Rodriguez. Daarnaast had ze een gastrol in de serie Nip/Tuck. De films Sin City 2 en Red Sonja staan nu op de planning voor Rose. Die laatste film is van haar inmiddels verloofde Robert, waardoor critici zeggen dat ze haar tegenwoordige succes aan hem te danken heeft.

door onze redactrice Arancha