Robert Pattinson

News door Redactie

Robert Pattinson is verschrikkelijk populair sinds hij te zien is in de succesvolle film Twilight. Er zijn vele sites aan hem gewijd, hij krijgt ongelofelijk veel fanmail en de paparazzi zit hem constant achterna. Dus wie is deze jongen nou eigenlijk?

Robert is 22 jaar en komt uit Londen. Hij heeft twee zussen, die hem volgens Robert ‘tot mijn twaalfde aankleedde als een meisje en me voorstelde als Claudia.’ Hij begon op zijn vijftiende te acteren in het theater en was ook model. Hij had daarna een paar kleine rolletjes in films. Maar zijn grote doorbraak kwam als Cedric Diggory in Harry Potter And The Goblet Of Fire. Daarna speelde hij in een paar minder bekende films, totdat hij de rol van Edward in de boekverfilming van Twilight kreeg.

Edward wordt in het boek van Twilight beschreven als ‘onmenselijk mooi’ en de casting director was op het begin niet zo onder de indruk van hem. Totdat hij bij de auditie een liefdesscene speelde met tegenspeelster Kristin Stewart. Hij werd meteen aangenomen en ook de schrijfster van de boeken was erg tevreden met de casting. Robert probeerde zich helemaal in te leven in Edward en sloot zich zelfs af van zijn vrienden en familie. ‘Ik wilde zijn isolering voelen’, zegt hij daarover. Blijkbaar heeft dat gewerkt want de film is een groot succes en de opvolger is in de maak.

Met zijn Twilight tegenspeelster Kirstin in een fotoshoot

Facts:

- Robert is ook nog een musicus. Hij heeft twee nummers voor Twilight geschreven.
- Hij houdt van sport en films kijken.
- Zijn voorbeeld is Jack Nicholson.
- Hij is nog vrijgezel en zegt wel het type te zijn voor ‘een serieuze relatie’. Ondertussen gaan er roddels dat hij stiekem een relatie heeft met het Braziliaans model Annelyse Schoenberger.
- Hij kijkt graag naar American Idol en X Factor.
- Hij was zo nerveus voor zijn rol in Harry Potter, dat hij op de set vaak overgaf van de zenuwen.
- Zijn shirtloze scene in Twilight is eruit gehaald omdat ‘hij er raar uitzag’.
- Hij is bang voor vliegen. Ondanks dat hij het vaak moet doen voor zijn werk blijft hij volgens eigen zeggen doodsbang in het vliegtuig.

Met zijn Harry Potter collega’s

Met zijn nieuwe coupe

Bij de Tyra Banks Show

door onze redactrice Arancha