Lily Allen: still alright?

News door Redactie

Met de single ‘Smile’ werd Lily Allen in één klap wereldberoemd. Lily trad veel op en het leek haar voor de wind te gaan. De laatste tijd gaat het echter minder goed met Lily.

Bijna iedere week verschijnen er berichten op internet over haar drugs- en alcoholgebruik. Op muziekgebied horen we echter niet veel meer van haar. Maar daar komt nu verandering in: zojuist heeft Lily een nieuw album uitgebracht, genaamd ‘It’s not me, it’s you’.

‘It’s not me, it’s you’ schijnt  een serieuzer album te zijn dan haar debuutalbum ‘Alright, Still’. Op ‘It’s not me, it’s you’ staan liedjes over onderwerpen als de liefde, drugs en sterke drank. Onderwerpen waar ze zelf het nodige van af weet. Zo zei ze in de Britse krant The Sun dat ze zonder alcohol niet optreed: “ik vind mezelf grappiger als ik een paar drankjes op heb.”

Toen Lily in december 2008 ongewenst zwanger raakte van haar toenmalige vriend Ed Simons, bekend van The Chemical Brothers, liep deze zwangerschap uit op een miskraam. Er werd geopperd dat dit zou komen doordat ze tijdens de zwangerschap niet stopte met roken en met het drinken van alcohol. Zo werd Lily tijdens haar zwangerschap gefotografeerd terwijl ze een fles sterke drank leegdronk.

Doordat ze door de media werd afgeschilderd als een drankorgel, besloot Lily een paar maanden te stoppen met drinken. Maar nu ze met de tour voor haar nieuwe album begint, gaat ze toch weer beginnen met drinken. Hierover zegt ze: “Ik had er geen enkel probleem mee om te stoppen. Maar nu ik op tour ben, vind ik het gewoon leuk om soms weer te drinken.”

Ook haar uitspraken over drugs zorgden voor opschudding. In een interview met het Britse tijdschrift The Word deed ze een paar pittige uitspraken. Zo zei ze dat ze veel mensen kent die drie nachten per week cocaïne gebruiken en iedere dag gewoon naar hun werk gaan, zonder enig probleem. “Die kant van het verhaal horen we nooit. Het enige wat je hoort, is dat drugs slecht en dodelijk zijn en dat je er een prostituee, verkrachter of dealer van wordt. Maar dat is niet waar.”

Gelukkig zijn er ook positieve berichten over Lily te vinden. Zo vertelde ze ongeveer een week geleden tijdens een interview op Q Radio dat ze vrijwilligerswerk gaat doen in Afghanistan. Lily vindt dat haar leven “leeg” is en haar muziekcarrière “levenloos”. Daarom besloot ze voor War Child naar Afghanistan te gaan, om te kijken hoe het geld dat zij gedoneerd heeft gebruikt is.

Dat het niet zo goed met Lily gaat is duidelijk. Ze wordt nu zelf vergeleken met haar collega Amy Winehouse. Of haar tijd in Afghanistan Lily zal helpen weer op het rechte pad te komen en hoe het verder met haar zal gaan, dat is een kwestie van afwachten. Laten we hopen dat ze Amy niet achterna gaat!

Oja: op 7 mei geeft Lily Allen een concert in de Melkweg in Amsterdam.

Door Melissa Sluyter

Lily met bier tijdens een optreden

Lily en haar ex Ed Simons