Ruzies op de set

News door Redactie

Hoewel sterren het graag laten lijken alsof alles altijd koek en ei is, is dat natuurlijk niet zo. Er zijn meer vijanden dan vrienden in Hollywood. Twee grote ego’s bij elkaar zorgen nu eenmaal vaak voor ruzie. En met de lange uren die er op sets worden doorgebracht zijn die ruzies nog heftiger… Laten we kijken naar een paar van de grootste ruzies op de set.

Tyra Banks en Janice Dickinson

Tyra vroeg Janice mee te doen aan haar programma America’s Next Top Model nadat ze haar autobiografie had gelezen. Ze was onder de indruk van haar ervaringen en Janice vond het leuk om aan de show mee te werken. Janice werd in de loop van de show de ‘bitch’ van de jury. Tyra was vaak de aardige tegenhanger. Maar die formule leek te werken bij de succesvolle show. Dus de verbazing was groot toen Janice werd vervangen door Twiggy. Er gingen geruchten over ruzies op de set tussen Janice en Tyra. In eerste instantie dacht men nog dat Janice zelf weg was gegaan, maar al gauw sprak ze dat tegen. ‘Ik maakte de show nummer één in 52 landen en toen werd ik ontslagen’, zei Janice bitter. Desondanks had Janice nog wat gastoptredens in de show en leek de boel bedaard. Totdat Janice in 2007 wéér van zich liet horen. Ze zei dat Tyra duidelijk jaloers was op haar uiterlijk en succes, dat ze teveel make-up droeg en dat werken voor Victoria’s Secret niks is vergeleken bij in de Vogue staan zoals zij heeft gedaan. Maar Janice was nog lang niet klaar. Tijdens de controversie rond de gewichtstoename van Jennifer Love Hewitt zei Janice: ‘Als je iemand wil zien die dik is, Tyra Banks is dik’. Later maakte ze voor die opmerking haar excuses. Maar toen ze vorig jaar een foto zag van Tyra die met haar autobiografie rond liep, beschuldigde ze haar van ‘mijn adviezen stelen’. ‘Waar is haar originaliteit? Heeft ze geen schaamte?’, zei Janice. Tyra houdt ondertussen wijselijk haar mond…

Anne Hathaway en Kate Hudson

Toen bekend werd dat Anne en Kate samen een romantische komedie gingen maken, leek dat een goed idee. Het is een genre waar ze allebei in uitblinken en ze leken goed met elkaar overweg te kunnen. Maar tijdens het filmen van Bride Wars kwamen er verhalen dat de twee elkaar helemaal niet mochten. Volgens een setmedewerker was Kate erg gemeen tegen Anne en probeerde Anne haar kattige opmerkingen te ontwijken. Ook zou Kate hebben gezegd dat Anne’s ex een ‘loser’ was omdat hij een cheque van 215.000 dollar had vervalst. Anne zou daar erg gekwetst door zijn geweest. Natuurlijk zeiden de woordvoerders van beide dames dat hier niks van waar was. Maar steeds meer medewerkers op de set kwamen met verhalen over de ruzie tussen de dames. Een van hen vertelde: ‘Bij vechtscènes was niet veel acteerwerk nodig. Ze konden helemaal niet zo goed met elkaar overweg. Ze zijn ook zo anders. Anne is meer intellectueel en Kate is meer een ‘dizzy light weight’. Ze hebben niet veel gemeen’. Dat er niet veel acteerwerk nodig was bij de vechtscènes beaamde Kate. Ze vertelde tijdens een interview dat ze Anne ‘per ongeluk’ heel hard in haar gezicht had geslagen tijdens een vechtscène. Ook tijdens het promoten van de film schenen ze in strijd te zijn, dit keer om de aandacht van de pers. Ondertussen zeggen Anne en Kate netjes dat ze het ‘heel leuk’ hadden met elkaar op de set….

Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall

Toen Sarah Jessica en Kim Cattrall begonnen aan Sex And The City werden ze al snel vriendinnen. De sfeer op set was goed en alle vier de dames konden het goed vinden met elkaar. Maar tegen het einde van de serie kwamen er irritaties tussen Sarah Jessica en Kim. Kim was kwaad dat Sarah Jessica meer geld kreeg dan de andere drie en Sarah Jessica zou jaloers zijn geweest op de aandacht die Kim’s personage Samantha kreeg. Toen de serie eindigde was het dan ook duidelijk dat er een ruzie was. Bij promotie gelegenheden ging Kim standaard ergens anders zitten dan de andere drie en Kim was de enige van de dames die niet was uitgenodigd op Sarah Jessica’s grote feest voor haar veertigste verjaardag. De teleurstelling was groot toen Kim besloot niet door te gaan met de Sex And The City film die was gepland vlak na het eindigen van de serie. Kim beaamde later dat de roddels dat ze meer geld wilde klopten. Uiteindelijk is het haar gelukt om voor haar, Kristin Davis en Cynthia Nixon meer geld te krijgen en is de film doorgegaan. Voor het filmen van de film zouden Sarah Jessica en Kim hun strijdbijl begraven hebben. Maar bij promotie gelegenheden na de film werd het weer duidelijk dat Kim niet bij Sarah Jessica wilde zitten. Bovendien was Sarah Jessica kwaad toen Kim het nieuws bracht dat er een tweede Sex And The City film kwam. Volgens haar omdat de contracten nog niet waren getekend, volgens insiders omdat Sarah Jessica vindt dat zij de ster is en daarom de mededeling had moeten maken….

Alyssa Milano en Shannen Doherty

Toen Charmed begon waren de drie hoofdrolspeelster beste vriendinnen. Shannen en Holly waren zelfs bruidsmeisjes op Alyssa’s bruiloft. Maar bij het derde seizoen kwamen er strubbelingen tussen Shannen en Alyssa. Shannen zou jaloers zijn geweest op de groeiende populariteit van Alyssa. ‘We konden zeker niet met elkaar overweg’, gaf Alyssa later toe. ‘het is een beetje als een kamergenoot. Als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt en er zijn sowieso al problemen, dan kun je niet altijd goed met elkaar omgaan’. Op een gegeven moment bracht het productiebedrijf achter Charmed zelfs een bemiddelaar naar de set. Maar volgens de actrices maakte dat de situatie alleen maar erger. De roddel gaat dat Alyssa het op een gegeven moment zo zat was dat ze de makers van de show een ultimatum heeft gegeven: zij weg of ik. Door de problemen die Shannen vroeger bezorgde, op de set van 90210, en de populariteit van Alyssa zouden ze voor haar gekozen hebben. Alyssa ontkent dat ze dat ultimatum gesteld heeft. Volgens haar en Holly was het Shannen die weg wilde, ze had geen zin meer in alle drama.

door onze redactrice Arancha