News

Freida Pinto

Freida Pinto is de leading lady in de Oscarwinnaar Slumdog Millionaire. Hoewel dit pas haar eerste film is, wordt ze nu al de nieuwe it-girl genoemd en is de pers gek op haar.

Freida is geboren in Mumbai als jongste kind van een directrice van een middelbare school en een manager bij een bank. Ze studeerde Engelse literatuur en werd daarna model. Ze stond zowel op de catwalk als op de covers van tijdschriften. Ook heeft ze twee jaar een reisprogramma gepresenteerd. Maar volgens Freida heeft ze altijd al actrice willen worden. Opgroeien in de stad van de Bollywoodfilms heeft dat volgens haar in haar losgemaakt. Na een half jaar van audities doen, kreeg ze eindelijk een rol. En niet zomaar één, ze kreeg meteen de vrouwelijke hoofdrol in Slumdog Millionaire. Zoals bekend is die film een grote hit en is Freida daarmee de nieuwe it-girl geworden.
Ondertussen was ze verloofd en volgens geruchten getrouwd met haar vriend, met wie ze al een relatie had sinds haar studie. Maar na het succes van Slumdog Millionaire zijn ze uit elkaar gegaan. Volgens sommige door de ‘hechte band’ van Freida en haar Slumdog tegenspeler Dev Patel.

Freida en Dev Patel in Slumdog Millionaire

Facts:

- Ze is getraind in klassieke Indiase dansen en salsa.

- Als bijbaantje was Freida voor haar doorbraak clown op kinderfeestjes.

-Ze had vroeger een grote crush op Leonardo Dicaprio.

- Op de Oscars droeg ze een 100 jaar oude ring uit India, volgens Frieda had ze zo het gevoel dat ze ´toch een beetje van India´ bij zich had.

- Na het succes van Slumdog Millionaire is ze meteen gecast in Woody Allen’s nieuwe film. Ze zal in de film te zien zijn naast sterren als Nicole Kidman, Anthony Hopkins en Antonio Banderas. Niet slecht!

- Hoewel Freida en Dev het blijven ontkennen, zeggen zelfs sommige collega’s uit Slumdog Millionaire dat ze het idee hebben dat er meer is tussen hun. Het gerucht werd steeds sterker toen ze samen voor sieraden gingen kijken op Valentijnsdag. Oja: Freida is 24 en Dev pas 18.

Bij Chanel voor de Parijs Fashion Week in, wat anders, Chanel

Freida bij de Milaan Fashion Week in een zacht roze jurkje

Gesnapt door de paparazzi in een winterse outfit

Bij de BAFTA Awards in een romantische Oscar de la Renta jurk

Bij een awardshow in een vrolijk turquoise jurkje en natuurlijk de award!

Tijdens Parijs Fashion Week aan het winkelen met een vriendin

Bij een fashion show in een Azzaro jurkje met een tailleriem

Bij de Oscars in een blauwe John Galliano jurk

Aan het winkelen in zwarte peep-toe heels en een mooi leren jasje

door onze redactrice Arancha

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved