Actrices met een zangcarrière

News door Redactie

Een goede actrice zijn is al een hele klus. Maar voor veel actrices is dat tegenwoordig niet genoeg meer. Steeds vaker proberen ze een zangcarrière op te bouwen en hopen zo een ´triple threat´ te worden. Een ´triple threat´ is iemand die kan acteren, dansen én zingen. Want daar maak je natuurlijk veel indruk mee.

Scarlett Johansson

Dat Scarlett kan zingen is geen geheim in Hollywood. In 2005 is ze al in aanmerking gekomen voor de rol van Maria in de West End versie van The Sound Of Music. In 2006 nam ze haar eerste nummer op voor het album Unexpected Dreams- Songs From The Stars. In 2008 was het dan zover en kwam haar album Anywhere I Lay My Head uit. Het album bestond uit tien covers van Tom Waits en één eigen nummer. De reacties waren verschillend. Sommigen vonden het lachwekkend, anderen briljant. Scarlett laat zich er in ieder geval niet door tegenhouden. Ze heeft voor de film He’s Just Not That Into You een nummer opgenomen en zelfs een vervolgalbum aangekondigd. Dit keer zullen het waarschijnlijk geen covers zijn.

Anywhere I Lay My Head

Lindsay Lohan

Lindsay zingt al vanaf haar tienertijd. Voor Freaky Friday nam ze al een nummer op en in 2002 tekende ze een contract voor vijf jaar bij Emilio Estefan. Twee jaar later ontdekte Tommy Mottola,  de grote man achter namen als Mariah Carey en Destiny’s Child, haar en ging het snel. In 2004 kwam haar album Speak uit. Het album werd al snel platina en een jaar later kwam A Little More Personal (Raw) uit. Het album had minder hits, maar werd alsnog goud. Ze begon in 2007 aan een nieuw album en werd geholpen door grote namen als Pharell Williams en Timbaland. Het nummer Bossy lekte in 2008 uit en werd goed ontvangen. Hoewel het hele album af is, is de release door persoonlijke problemen van Lindsay uitgesteld.

Rumors

Hilary Duff

Ook Hilary had al liedjes gemaakt voor een paar films voordat haar eerste album Metamorphosis uitkwam. Het album werd al snel een hit met nummers als So Yesterday en Come Clean. Haar volgende album Hilary Duff, met nummers als Fly en Someone’s Watching Over Me, deed het minder. Haar derde album Most Wanted zorgde voor wat verwarring, het was een mix van haar grootste hits, remixen en nieuwe nummers. Het album deed het redelijk, vooral met de single Wake Up. In 2007 kwam haar album Dignity uit, met een volwassen geluid voor de inmiddels opgegroeide Hilary. Ze had er vooral hits mee in clubs, met de singles Play With Fire en Stranger bijvoorbeeld. In 2008 kwam een Greatest Hits album uit van de pas eenentwintigjarige Hilary. Afgelopen december is ze de studio ingedoken voor een nieuw album.

Stranger (mijn persoonlijke favoriet)

Jennifer Love Hewitt

Als kindsterretje kwam het eerste album van Jennifer al op haar twaalfde uit. Maar alleen in Japan, waar ze meteen een popster werd. Na twee slechtlopende albums in haar Party Of Five tijd, nam ze drie jaar niks op. In 2002 kwam ze toch weer met een nieuw album: BareNaked. De single BareNaked deed het redelijk en de opvolger Can I Go Now ook. Die laatste deed het het beste in ons eigen Nederland en kwam hier op nummer acht te staan. Daarna heeft ze alleen nog een compilatiealbum in Azië uitgebracht en twee nummers voor de film If Only gemaakt.

Can I Go Now live

Leighton Meester

Leighton is de nieuwste actrice aan het zangfront. Ze heeft altijd al aangegeven dat ze graag zingt. Al snel kwam haar cover van Betty Davis Eyes op internet en hoorden we voor het eerst haar zangstem. Ze is nu bezig met het opnemen van haar eerste album en heeft een contract getekend bij gigant Universal. De eerste single Birthday, een cover, is al uitgelekt op internet. De officiële eerste single zal in juli en het album in de herfst uitkomen. Op het album werkt ze met grote producers samen en ze hoopt een duet met collega Ed Westwick op te nemen. We zijn benieuwd!

Birthday

door onze redactrice Arancha