News

Wat is er gebeurd met de cast van Friends?

240

De serie Friends kennen we natuurlijk allemaal. Het is misschien wel de populairste komedieserie ooit en is ook mijn persoonlijke favoriet. De serie duurde van 1994 tot 2004 en vijf jaar later zijn ook de herhalingen nog steeds populair. De cast was tijdens de serie op het hoogtepunt van hun roem en kreeg in de laatste twee seizoenen wel één miljoen dollar per aflevering. Maar waar zijn ze nu en wat hebben ze de afgelopen vijf jaar gedaan?

Courtney Cox

Hoewel de schrijvers Courtney voor de rol van Rachel wilden, wilde Courtney Monica spelen. Na haar auditie waren de schrijvers overtuigd en werd ze gecast. Raar genoeg, is ze de enige van de cast die nooit genomineerd is voor een Emmy Award.
Na Friends is haar de rol van Susan Mayer in Desperate Housewives aangeboden, die ze door haar zwangerschap moest afwijzen. Ze heeft zich in die tijd vooral gericht op haar familie en vertelde een paar jaar later dat ze na de geboorte van haar dochter leed aan een postnatale depressie. Ze speelde in een paar minder bekende films, tot ze in 2007 met haar eigen serie Dirt kwam. Na een jaar werd de serie van de buis gehaald. In 2008 speelde ze in twee films, waaronder Bedtime Stories met Adam Sandler, die het goed deed. Dit jaar is ze vooral bezig met de nieuwe serie Cougar Town. Een Cougar is een Poema, maar ook een Amerikaanse uitdrukking voor vrouwen boven de veertig die achter jonge mannen aan gaan. Ook gaat de roddel dat ze zal spelen in een vierde film van Scream, aangezien ze ook in de eerste drie films zat.
Ze is nog steeds getrouwd met David Arquette en ze hebben samen een dochter, genaamd Coco.

David Schwimmer

De schrijvers hadden het personage van Ross speciaal voor David geschreven. In eerste instantie heeft hij de rol afgewezen. Maar toen hij hoorde dat het een ensemble cast (waarbij het om de interactie tussen een groep gaat) zou zijn, iets waar hij een passie voor had, heeft hij de rol aangenomen.
Tijdens Friends regisseerde hij al een paar afleveringen en nog steeds regisseert hij regelmatig. Hij heeft naast in een paar minder bekende films, ook rollen gespeeld in het theater. Bovendien sprak hij de rol in van de giraffe in de Madagascar films. Hij is nu klaar met het regisseren van delen van Little Britain USA en staat gepland om een stem in te spreken in de film Rapunzel. Bovendien zet David zich veel in voor goede doelen. Hij is bijvoorbeeld een van de directeuren van het Rape Treatment Center in Santa Monica, dat gespecialiseerd is in het helpen van slachtoffers van verkrachting. Hij zet zich ook in tegen racisme, kindermisbruik en voor vrouwenrechten.
Hij heeft een relatie met de Britse Zoe Buckman.

Lisa Kudrow

Lisa speelde éérst Phoebe’s tweelingzus Ursula Buffay in de serie Mad About You. Toen ze gecast werd in Friends, die direct na Mad About You op tv kwam, bedachten de makers dat het leuk zou zijn als Phoebe en Ursula tweelingzussen waren. Lisa is het meest genomineerd voor Emmy Awards van alle leden van de cast.
Haar filmcarrière tijdens Friends, ze speelde onder andere in Romy en Michele’s High School Reunion en Analyze This, was succesvoller dan die erna. Ze kreeg na Friends een eigen serie genaamd the Comeback, maar die duurde maar dertien afleveringen. Tussen een paar kleine rolletjes in series en onbekende films door, speelde ze wel in de succesvolle film P.S I Love You. Nu is ze de Amerikaanse versie van de serie Who Do You Think You Are? aan het produceren.  Daarin zullen zij en andere celebs zoals Sarah Jessica Parker, op zoek gaan naar hun stamboom. Voor 2009 staan bovendien nog twee films in de planning.
Ze is getrouwd met Michael Stern en ze hebben samen een zoon, Julian.

Matt LeBlanc

De schrijvers wilden Matt LeBlanc eigenlijk helemaal niet, maar het productiebedrijf wel. Dus moésten ze hem aannemen. Joey was ook niet bedoeld als ‘dommig’, dat is een draai die Matt eraan gaf. Trouwens: toen de schrijvers de serie bedachten, zagen ze Monica en Joey samen. Dat veranderde toen de scripts werden geschreven.
Matt kreeg zijn eigen spin-off serie Joey. Hoewel die in het begin goed werd ontvangen, is de serie na twee seizoenen toch van de buis gehaald. Sean Hayes die Jack speelde in Will&Grace zou eigenlijk ook een spin-off krijgen, maar besloot het niet te doen toen hij zag wat er met de serie Joey was gebeurd. Matt heeft ondertussen een eigen productiebedrijf en heeft verder niet meer in films of series gespeeld.
De serie Joey heeft toch nog voor heel wat verandering in Matt’s leven gezorgd. Hij was al jaren samen met Missy McKnight, waarmee hij een dochter had, toen hij de scheiding aanvroeg. Hij bleek een relatie te hebben met zijn Joey tegenspeelster Andrea Anders, die Alex speelde. Ze zijn nog steeds samen.   

Jennifer Aniston

Jennifer zou eigenlijk auditie doen voor Monica. Maar toen Courtney de rol kreeg, ging Jennifer voor Rachel. Matt LeBlanc heeft toegegeven dat hij in de begindagen van Friends verliefd op haar was.
Jennifer is de succesvolste Friend, ze had tijdens Friends al een goedlopende filmcarrière. Ze speelde in films als The Object Of My Affection en Bruce Almighty. Na Friends speelde ze in vele films, waarvan de succesvolste The Break-Up was. Ze speelde ook in een aflevering van Dirt, de serie van goede vriendin Courtney Cox, waarin ze met Courtney’s personage zoende. Vorig jaar was ze in de succesvolle film Marley&Me te zien en dit jaar in He’s Just Not That Into You. Voor 2009 staan er nog twee films op de planning. Ook Jennifer is een groot fan van goede doelen. Zo helpt ze geld verzamelen voor een weeshuis in Tijuana en heeft ze een prijs gekregen voor haar inzet voor de acceptatie van homo-, bi- en transseksuelen.
Maar het is vooral Jennifer’s privé leven die veel aandacht heeft gehad. Na haar veelbesproken scheiding met Brad Pitt had ze relaties met Vince Vaughn en John Mayer. Nu is ze single.

Matthew Perry

De rol van Chandler was eerst aan een aantal andere acteurs aangeboden, die de rol afwezen. De schrijvers kenden Matthew, maar hij had al een rol in een andere serie. Omdat die serie wat opstart problemen had ging Matthew toch auditie doen en drie dagen later stond hij al op de set. Veel van Matthew’s opmerkingen en grappen werden trouwens gebruikt in Friends.
Na Friends heeft hij in een aantal tv films gezeten. Daarvan werd er één, The Ron Clark Story, zo goed ontvangen dat hij er een Emmy en Golden Globe nominatie voor kreeg. In 2006 begon hij aan de dramaserie Studio 60 On The Sunset Strip. Hoewel het goede kritieken kreeg, werd het na tweeëntwintig afleveringen van de buis gehaald. In 2008 maakte hij samen met een vriend een eigen serie, The End Of Steve. Hij heeft die niet alleen geschreven en geproduceerd, maar hij speelt ook de hoofdrol. De serie is tot nu toe nog niet opgepakt door een zender. Verder is hij nu te zien in 17 Again met Zac Efron.
Zover we weten is Matthew nog steeds single. Hij heeft alcoholproblemen gehad en is regelmatig in rehab geweest.

door onze redactrice Arancha

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

239 reacties

 • 7 jaar geleden WishYouTheWorst

  Frieeends <3 Favo programma ooit! na 3x blijft get geweldig.

 • 9 jaar geleden Büsra

  ik vind deze serie nog steeds ge-wel-dig!

  vooral joey is grappig met z'n 'how you doin' haha

 • 10 jaar geleden Demi

  me love friends

 • 10 jaar geleden Fashion

  ik heb de hele dvd-box en heb ze al zovaak bekeken, best serie ever! mijn favo is Chandler =D

 • 10 jaar geleden Ingfah

  ik kende het programma zelf niet tot mijn zus er begon naar te kijken en werd ik er verslaafd aan en als ik niet thuis was dan moesten ze het opnemen voor mij <3

 • 10 jaar geleden Puckie

  leuk om er weer even wat over te horen

  Ik Mis hun echt! maar ken altijd weer een dvdtje van ze uit de kast halen

 • 10 jaar geleden Bo

  friendssss <3

 • 10 jaar geleden Helenaaa

  wow, als ik die omschrijving lees van David Schwimmer lijkt het me best een leuke vent

 • 10 jaar geleden Ieer

  wat een supermooie foto van Jennifer !!

 • 10 jaar geleden Soepstengel

  ze zijn er wel op achteruit gegaan kwa uiterlijk, maargoed dat krijgt iedereen als je ouder word. toch jammer dat ze er mee opgehouden zijn toen

 • 10 jaar geleden Pictureperfectx

  @meisjee1992

  dat staat er wél in?

 • 10 jaar geleden 26DAYS

  Matt LeBlanc speelde toch ook in Charlie´s Angels als het vriendje van Alex (lucy liu)

 • 10 jaar geleden meisjee1992

  ik hou echt zo erg van deze serie!

  en daarom ook van de acteurs. maar waarom staat er niks bij david schwimmer over dat hij in madagascar een stem heeft ingesproken? dat was ook best een succes ;p

 • 10 jaar geleden Loesmoes

  bij Courtney klopt wat niet!

  Zij wilde ZELF Rachel spelen maar de SCHRIJVERS wilden haar voor Monica..

 • 10 jaar geleden Justsomeoneelse

  wow, die foto van MAttLeblanc is echt vreemd :s

  zon geweldige serie friends <33

  heb ze op DVD, heerlijk om "eventjes een friends te kijken"

 • 10 jaar geleden faithisinyourhands

  Friends is echt geweldig!

  En ik heb ooit eens gelezen dat er ook een film ging komen... maar die kwam er dus niet ):

 • 10 jaar geleden staceyxx

  Echt leuke serie !

 • 10 jaar geleden corine93

  Leuk artikel!

 • 10 jaar geleden xHellox

  friends is echt zoo leuk (:

  favoriete programma.

 • 10 jaar geleden sweetembracex

 • 10 jaar geleden lostgloss

  ik heb die dvd box, met alle seizoenen, ik heb het nu al 3× helemaal gezien, maar ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen!

 • 10 jaar geleden Eline

  Ik hou van die serie.

 • 10 jaar geleden Linda91

  I love Friends!

 • 10 jaar geleden SmoothFlavours

  Geen wonder dat Phoebe de meeste nominaties kreeg, ik vind haar zo heerlijk absurd grappig (:

 • 10 jaar geleden DPHN

  ik kijk die afleveringen nog steeds, elke keer weer!

 • 10 jaar geleden x_roo

  grappig om dit allemaal te lezen :P

  misschien leuk om zo'n stukje over meerdere dingen te schrijven. niet alleen over series maar ook oude zangers/zangeressen/bands waarvan de liedjes nog wel bekend zijn maar zij zelf niet meer echt. k-otic ofzo :P

 • 10 jaar geleden Deasalniettemin

  Oooooooh geweldige serie! Ik heb m helemaal op dvd leuk dat ze er een stukje over hebben op girlscene!

 • 10 jaar geleden Myrthe

  leuk om hierover te lezen!

 • 10 jaar geleden Kusvaneef

  @Lfashionista,

  Jaaa echt he! Zo nog een aflevering met wat er allemaal met ze is gebeurd! Would be wonderfull..

 • 10 jaar geleden curliechick

  I LOVE FRIENDS

 • 10 jaar geleden Laura

  I Love Friends

  Ik heb alle afleveringen op dvd

  En ik vind dat er een vervolg moet komen(A)

 • 10 jaar geleden xchoco

  friends is en blijft superleuk!

 • 10 jaar geleden _RUNTHESHOW

  Friends is nog steeds super!

  Nog steeds leuk om te kijke!! xD

 • 10 jaar geleden PrincessSarah

  <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3

 • 10 jaar geleden LieberLoetie

  Ik vind Friends echt geweldig, chandler het leukst

 • 10 jaar geleden Leanie

  nog nooit gezien , maar ik ga het ckers doen. ;d

 • 10 jaar geleden AllThingsAwesome

  dat is echt zoo geweldig programmaa

 • 10 jaar geleden DaniQue

  I(L)FRIENDS

 • 10 jaar geleden autographs

  Ik heb al zoveel herhalingen gezien , maar het blijft telkens weer lacheeeen !

 • 10 jaar geleden VOLDEMORT

  @X__Sunshine__X

  misschien omdat ze ook echt oud IS? :']

 • 10 jaar geleden Kloot

  Aaah, knuffel.

 • 10 jaar geleden Axelle

  Friends is gewoon geweldig!

  Elk personage is echt hil-à-risch.

 • 10 jaar geleden stefanie

  i love friends <3

  matthew perry is echt heel leuk en grappig jammergenoeg is hij niet zo vaak te zien op tv

 • 10 jaar geleden Charlotte

  Ah ik zou niet kunnen leven zonder Friends. Ik heb alle seizoenen. Ik ben echt diehard fan. Geweldig die serie!

 • 10 jaar geleden X__Sunshine__X

  wow Lisa Kudrow lijkt opeens oud,als je haar vergelijkt met die foto helamaal boven,of ligt dat aan mij?

 • 10 jaar geleden mylostylo

  ik kijk friends dus echt nooit. maar iedereen is er zo te zien wel erg positief over. dus misschien moet ik maar eens een poging wagen om het te kijken (:

 • 10 jaar geleden xVANNILLASUGAR

  echt leuk, heb ik altijd al willen weten hoe ze nou verder waren gegaan.

  ik vond chandler en ross zo geweldig

  en phoebe met haar liedjes altijd!

  btw; matthew perry speelde ook in fools rush (:

 • 10 jaar geleden Fleurtjuhh36

  Friiiiends <3

  Ik kan echt noooit kiezen wie mn favo characters is!!

  <3

 • 10 jaar geleden MissMargje

  Leuk om te lezen! Ik kijk elke dag naar de herhalingen van Friends.

 • 10 jaar geleden Reflexion

  "De cast was tijdens de serie op het hoogtepunt van hun roem en kreeg in de laatste twee seizoenen wel één miljoen dollar per aflevering."

  Omg xO

 • 10 jaar geleden bentth

  ik hou van friends, ik vond chandler en joey altijd zo leuk

 • 10 jaar geleden doedestofzuiger

  Friends is maasterlijk.

 • 10 jaar geleden eve_melanie

  friends is me lievelingsserie. en ik wil alle seizoene kopen!!

 • 10 jaar geleden __ELINE

  ik heb het nooit gekeken

 • 10 jaar geleden pumpkinhead

  Ik ben gek op Friends! echt nog steeds mijn

  lievelingsprogramma. Ross is my favourite! (L)

 • 10 jaar geleden MirteX

  oow ja..

  scheld niet met mongool, want dan ben je echt zielig.

  Mongooltjes zijn hartstikke schattig en lief!!

 • 10 jaar geleden MirteX

  friends is zoo leuk!!!

  (L) it

 • 10 jaar geleden Knuffelbeer

  ik mis het

 • 10 jaar geleden lalasong

  friends is leuk!

 • 10 jaar geleden nilofar1994

  haaai mijn naam is poep,

  ik houd van diaree,

  mijn maaltijd bestaat uit plas

  grasius

 • 10 jaar geleden nilofar1994

  hahaha

 • 10 jaar geleden CrashingNerual

  Mooi artikel! Goed geschreven.

 • 10 jaar geleden Sappige

  I love JENNIFER &LISAA!

 • 10 jaar geleden senormoustache

  leuk om te lezen, heel kort samengevat hun hele leven! super

 • 10 jaar geleden Jolien

  Oeh Jennifer is zo mooi op die foto!

  <3 friends!

 • 10 jaar geleden VintageROCKS

  <3 Friends!

  Vind het wel jammer dat het gestopt is en dat de meeste acteurs zo slecht geëindigd zijn...

  Die gezichten blijven nog altijd Chandler, Monica, Rachel, Joey, Ross en Phoebe voor mij.

  Chandler blijf ik wel de beste acteur vinden, samen met Phoebe...

 • 10 jaar geleden pradatalkk

  jennifer ziet er het beste uit

 • 10 jaar geleden rozemarijn_

  kan ik echt blijven kijken, elke keer opnieuw

 • 10 jaar geleden Liesasaurus

  i ♥ friends

  Matthew perry is btw ook verslaafd geweest aan pijnstillers..

 • 10 jaar geleden Samiia__x3

  Friends forevr!

  Bij elke aflevering lach ik mij dood!

  Ookall heb 'k ze al gezieen!xD

 • 10 jaar geleden jaablaa

  friends is zooo leuk.

  will&grace trouwens ook, geweldige humor

  according to jim :p ook.

  maar ben ook een supa tv kijker

 • 10 jaar geleden Imaa_xx

  I love Friends <3

  Ik kijk er altijd naar ookal heb ik ze allemaal al gezien, brengen ze mij nog altijd aant lachen xD

 • 10 jaar geleden TURNITUP

  i love friends.

 • 10 jaar geleden BLONDIVVA

  friends is the best

 • 10 jaar geleden lotsoflove

  friends is geweldig!

 • 10 jaar geleden Hafsa96

  @ bdijkhof

  Leuk foto van Jennifer. Ik kijk zelden Friends.

 • 10 jaar geleden sammuis

  friends is echt hot !

 • 10 jaar geleden Ilse

  Ik kijk nog steeds naar de herhalingen, hihi.

 • 10 jaar geleden glamourchick

  friends is echt geweldig

 • 10 jaar geleden 90GirlyGirl90

  Leuk om effe te lezen hoe het nu met ze gaat.

 • 10 jaar geleden AbsolutelyChuffed

  Friends is geweldig.

  Matthew is geeeeeeeniaal.

  De rest ook hoor, maar Chandler is toch altijd mijn favoriet geweest.

 • 10 jaar geleden janninee

  als ze in the jungle zingenXD

 • 10 jaar geleden ITSMYSTYLE

  Friendsisechtzooleuk!

 • 10 jaar geleden likethewind

  Leuke foto van Jennifer! Alleen ik kijk geen Friends..

 • 10 jaar geleden xxsterrexx5

  was echt zoo leuk!

 • 10 jaar geleden Perkins

  me loves friends

 • 10 jaar geleden Lisa

  i love friends,

  ik wil al heel lang die box van friends

  voor m'n verjaardag ofzo weetjewel

  argh!!

  ik vond Chandler ( Matthew )

  altijd zo droog he xD

  volgens mij is hij irl ook zo.

  ilovehim.

 • 10 jaar geleden Ellllaaa

  leukleukleuk

 • 10 jaar geleden mien_x

  jennifer is zooon mooie vrouw! ö

 • 10 jaar geleden Ann

  friends is zooooo geweldig! ik ben net weer begonnen met alles opnieuw kijken! (ja, dvd-box)

 • 10 jaar geleden takeadeepbreath

  mijn moeder heeft me vroeger al aangestoken, ik vind het echt een geweldige serie

 • 10 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  Lijkt me leuk als ze een reünie houden

 • 10 jaar geleden Marieke

  love friends!

 • 10 jaar geleden Marilou

  super leuk

 • 10 jaar geleden karennnn

  Hahaha leuk, ik hou van friends

 • 10 jaar geleden epiphani

  kben verslaafd aan friends!!!

 • 10 jaar geleden igottafeeling

  ik kijk heel af en toe friends, omdat mn ouders het leuk vinden.

 • 10 jaar geleden Beexx

  friends is awesome =D

 • 10 jaar geleden Soofjepoofje

  Leuk gedaan!

 • 10 jaar geleden MarjoleinDeChap

  I love friends (L)