Celebrity bruiloften

News door Redactie

Duizenden kaarsen en bloemen, honderden gasten, vuurwerk: een celebrity bruiloft mag wat kosten. Gemiddeld geven Nederlandse stellen zo’n 12.000 Euro uit aan hun bruiloft, maar bij celebs geldt: hoe duurder, hoe beter. Een aantal beroemde bruiloften op een rijtje!

Katie Holmes en Tom Cruise

Na een relatie van krap twee maanden vroeg Tom Katie al ten huwelijk. Op 18 november 2006 zeiden ze hun jawoord in het bijzijn van gasten als Victoria Beckham en Jennifer Lopez, in een romantisch Italiaans kasteel. De bruid droeg overdag een speciaal voor haar gemaakte ivoorkleurige jurk van Armani en verkleedde zich voor het feest in champagnekleurige avondjurk van dezelfde ontwerper. ’s Avonds waren er optredens van Andrea Bocelli en werd er vuurwerk afgestoken, terwijl de gasten vermaakt werden door dj Mark Ronson.

Christina Aguilera en Jordan Bratman

Op 19 november 2005 trouwde Christina Aguilera met producer Jordan Bratman, tijdens een bruiloft die in totaal drie dagen zou duren. Het huwelijk kreeg een Spaans thema mee, vanwege Christina’s roots, wat onder meer tot uiting kwam in haar kleding. Christian Lacroix ontwierp een flamenco-achtige jurk speciaal voor de bruid, terwijl haar bruidsmeisjes gekleed waren in jurken van Kai Milla, Stevie Wonder’s vrouw. Gasten als Justin Timberlake en Drew Barrymore genoten van een vijf verdiepingen tellende chocoladetaart gedecoreerd met honderden suikerbloemen, terwijl een 14-man tellend orkest de muziek verzorgde.

Gwen Stefani en Gavin Rossdale

Dit stel was al zes jaar samen voordat Gavin op één knie ging en Gwen vroeg om zijn vrouw te worden. Op 14 september 2002 trouwden ze in St. Pauls Covent Garden in Londen. De 150 gasten werden in traditionele Engelse dubbeldekkerbussen naar de feestlocatie gebracht, waar eerst een zes gangen tellend Italiaans diner werd geserveerd. Gwen droeg een speciaal voor haar ontworpen jurk van witte en roze zijde, gemaakt door John Galliano, die overigens zelf ook op de bruiloft aanwezig was. De bruidsmeisjes droegen Dior. Twee weken na hun bruiloft in Londen, gaven Gwen en Gavin een feestje in L.A. waar ze opnieuw hun geloften uitspraken, onder toeziend oog van Brad Pitt en Jennifer Aniston (toen nog getrouwd..).

Eva Longoria en Tony Parker

Op 7 juli 2007 (7/7/7) trouwde Desperate Housewive Eva Longoria met basketballer Tony Parker. Tweehonderd gasten waaronder Terry Hatcher, Jessica Alba en voetballer Thierry Henry, waren getuige van een romantische ceremonie in een kerk in hartje Parijs. Eva droeg een jurk van ontwerper Angel Sanchez, gemaakt van zijde en organza, waar ze 75.000 dollar voor betaalde….Het feest werd gevierd een 17e eeuws kasteel, dat voor de gelegenheid gevuld was met duizenden rode rozen en kaarsen. Om middernacht werd een groots vuurwerk afgestoken, waarna het feest zich verplaatste naar een tent in de tuin van het kasteel, waar de gasten dansten op 80’s muziek en zich tegoed deden aan tosti’s, mini hotdogs en friet!

David Beckham en Victoria Adams

Op 4 juli 1999 trouwden Spice Girl Victoria en stervoetballer David Beckham, op een kasteel even buiten de Ierse hoofdstad Dublin. Ongeveer 30 mensen waren aanwezig bij de daadwerkelijke huwelijksceremonie, waarbij zowel de bruidegom als de bruid een paar traantjes wegpinkten. Victoria droeg een droeg een strakke ivoorkleurige bruidsjurk van Vera Wang en had een kroontje van 18-karaat goud op haar hoofd. David’s pak was in dezelfde tinten, maar verkleedde zich later in een paars pak omdat zoontje Brooklyn op hem had overgegeven…Gedurende het feest zat het nieuwbakken echtpaar op een heuse gouden troon. De 230 gasten, waaronder de andere Spice Girls, werden getrakteerd op rode peper soep, kalkoen en David’s lievelingskostje: toffee pudding. Op de bruidstaart stond een beeldje van het bruidspaar: naakt met hier en daar een vijgenblad. Leuk detail van deze bruiloft: de shopgrage Beckhams vroegen hun gasten geen cadeaus te geven. Ze gaven de voorkeur aan waardebonnen zodat ze zelf wat uit konden zoeken…

Door Rosanneke