ANTM CariDee onthult foto’s van haar psoriasis

News door Redactie

America’s Next Top Model CariDee English (winnares in 2006) onthult foto’s van haar strijd tegen de huidziekte psoriasis. “Het is een eeuwig durende strijd. Je voelt je lelijk en onzeker, alsof jij de enige bent die de ziekte heeft”.

Psoriasis is vaak een erfelijke aandoening. Factoren als stress en een bepaalde medicijnen die normaal tegen de hoge bloeddruk gebruikt worden, kunnen leiden tot verergering van de ziekte. Je lichaam raakt bedekt met schilferige plekken en je krijgt er een ruwe, rode en verdikte huid van.

“Ik heb de lange benen en de psoriasis van mijn moeder geërfd”, zegt English. “Toen ik een tiener was, had ik er erg veel last van. Mijn moeder probeerde mij dan altijd gerust te stellen, maar dit werkte totaal niet. Grotendeels omdat zij het in vele mindere mate heeft, zij heeft het alleen maar op haar knieën en ellebogen. En ik had het gewoon overal!”

Toch droomde CariDee er al als jong meisje van om ooit een model te worden. Haar familie dacht hier anders over, zij vonden het maar een onrealistisch doel voor iemand die psoriasis heeft. “Het was echt een moeilijke tijd toen niemand mij serieus nam. Mijn familie probeerde mij te beschermen door steeds aan te halen dat ik realistisch moest blijven en gewoon iets anders moest gaan doen. Tot ik in het programma America’s Next Top Model belandde en ik eindelijk mijn droom kon waarmaken!”

De linkerfoto is voor de behandeling en op de rechterfoto zie je CariDee helende van de injecties.

Hier zie je weer een foto voor de behandeling en na de behandeling.

CariDee was dag in, dag uit bezig met het onder controle houden van haar psoriasis. Tot ze afgelopen september de ergste aanval van haar leven kreeg. Tijdens deze periode zat 70% van haar lichaam bedekt met psoriasis, dus letterlijk van hoofd tot teen. “Het was vreselijk… 70% van mijn lichaam was bedekt met psoriasis, en voor het eerst ook mijn hele handen.”

Tot ze de dermatoloog en expert in psoriasis Dr. Paul Yamauchi ontdekte. Hij behandelde haar een lange periode met een speciale injectie, genaamd: Stelara. Deze injecties werkten als magie voor CariDee, tot groot geluk heeft ze haar psoriasis weer onder controle. Echter maakt ze wel duidelijk dat elk lichaam anders is en dus ook anders reageert, het hoeft dus niet zo te zijn dat het bij iedereen werkt.

CariDee English over haar psoriasis

 

Bron: Stylelist.com

door Danique