Stijlinterview met Solange Knowles

News door Redactie

Naast grote zus Beyoncé Knowles, staat Solange de laatste tijd ook steeds vaker in de schijnwerpers. En dan niet alleen om haar stem, maar ook om haar uitgesproken, fashion verantwoorde kledingstijl.

Als moeder, dochter, zus, artiest, zangeres en schrijfster weet ze zich als geen ander te kleden als een echt fashion icon. Vandaar dat Refinery29.com haar stijl eens goed onder de loep heeft genomen!

Ben je benieuwd? Lees het dan hieronder…

Wie zie je eigenlijk als stijlicoon?

“Mijn moeder in de jaren ’70 en ’80! Ze zag er echt top uit, helemaal in de sfeer van Sex and the City: deel II. Daarnaast vind ik vrouwen als Diana Ross, Björk, Chaka Khan, Chloë Sevigny en Erykah Badu ook geweldig qua stijl en persoon.”

Wat is jouw geheime stijlwapen?

“Schoenen! Je hele outfit draait gewoon om de schoenen. Ik mix & match mijn outfits altijd totdat ik het perfecte paar schoenen erbij heb gevonden. Jammer genoeg zien mensen er vaak tot de enkels goed uit, maar met de schoenen slaan ze vaak de plank mis. Een schoen is echt heel belangrijk voor me. Ik bestel grotendeels mijn schoenen op het internet.”

Vertel eens wat over je nieuwe album….

“Ik ben naar Santa Barbara geweest, daar zat ik in de bergen in een geweldig huis met een aantal muzikanten. We hebben daar een maand lang veel geëxperimenteerd met verschillende sounds. Elke dag stonden we heerlijk rond 10 uur op en maakten muziek tot middernacht, dit ging natuurlijk gepaard met heerlijke wijn en guacamole van verse avocado’s uit de tuin.

Waarom is dit album qua sound anders dan de vorige?

“Het is echt een jaren ’80 sound! Invloeden uit het vroege Chaka Khan tijdperk, '80 Janet Jackson, S.O.S. Band, Prince en natuurlijk Michael Jackson. Het is echt heerlijke muziek; van blazend in bierflesjes tot tikkend met potloden tegen bloemenvazen en stoelen. Het vorige album was geïnspireerd door de jaren ’60 Motown. Het nieuwe album is compleet het tegenovergestelde: één en al party en de boogie voert de boventoon!”

Je noemde eerder in een interview dat je door de clip “Pleasure Principle” van Janet Jackson erg geïnspireerd bent geraakt. Janet was net zoals jij, het jongere zusje die zich echt moest bewijzen. Heb jij ook wel eens het gevoel dat je harder moet werken om anders te zijn en extra op te vallen, naast je oudere zus Beyoncé?

“Helmaal niet, nu hebben ze tenminste vergelijkmateriaal. En als ik geen beroemde zus zou hebben, dan zou ik weer één van de zovelen zijn die een droom heeft om zangeres te worden. Ik ben hier niet om mezelf te bewijzen, maar om muziek te maken en te inspireren. Ik wil mijn ideeën, gedachten en ervaringen met anderen delen. Als je het niet leuk vindt, denkt dat alles uit de duim gezogen is of er niets van snapt... luister er dan niet naar!”

Wat inspireerde je om het gestylde haar achter je te laten en met een afro verder te gaan?

“Tijdens de opnames van het nieuwe album, verbleef ik in een huis met vijf mannen en twee douches. Ik wist al bij voorbaat dat er elke ochtend een doucherij zou staan, en met het voorheen gestylde haar zou ik echt elke dag mijn haar moeten wassen. Daar had ik dus geen zin in en wilde een coupe waarmee ik elke dag gewoon mijn bed kon uitrollen en dat werd een afro. Ik zat er al een tijdje mee in gedachten, vooral na het zien van de vele Chaka Khan YouTube video’s. Met deze afro loop en zing ik heel anders dan voorheen; het haar heeft gewoon een bepaalde spirit en gevoel!

Je nagels maken toch wel echt een statement. Kun je ons misschien wat vertellen over de meest extreme nagels die je ooit hebt gehad?

“Ik heb een fase in m’n leven gehad dat ik echt een extreem nagelfanaat was. Dan weer de Britse vlag op m’n nagels, dan weer ijsjes, noem het maar op en ik had het. Ik houd er nog steeds van, alleen is het nu wat subtieler en simpeler.”

Heb je iets in je kast dat je gewoon niet weg kunt gooien?

“Natuurlijk! Een aantal dingen zelfs, maar in het bijzonder toch wel: BCBG short en een gerafelde babydoll met bloemenprint. Beiden zijn ze gewoon té perfect!”

Wat is je goedkoopste aanschaf afgelopen tijd geweest?

“Ik heb laatst in een vintage winkel in Santa Barbara een prachtige crèmekleurige, leren riem gekocht. Ik ben er echt verslaafd aan en draag hem dan nu ook bijna met alles. De riem past echt overal bij!”

Bron: refinery29.com

door Danique