Alter ego's van celebs

News door Redactie

Zeggen de namen Veronica Electronica, Vicky Valentine en Damita Jo jou iets? Dit zijn namelijk de tweede namen van celebs. En met tweede namen bedoelen we alter ego’s. Want zeg nou zelf: Ashlee Simpson klinkt wel heel afgezaagd naast Vicky Valentine.

alterego

Ook Beyoncé kan er wat van. Toen in 2008 haar nieuwe album uitkwam, I am…Sasha Fierce, maakten we allemaal kennis met deze Sasha. Sasha Fierce, de alter ego van Bee, is een echt podiumdier. Als zij op de bühne staat schaamt ze zich niet en geeft ze zich helemaal om een topperformance te geven...

alterego

Ook Christina Aguilera heeft wel eens een tweede naam nodig gehad. Tijdens haar ‘Dirrty’ periode was de naam Christina te braaf en daarom koos ze er voor om voortaan naar de naam Xtina te luisteren. Nu deze periode vol ‘dirt’ is afgesloten wil mevrouw Aguilera graag aangesproken worden als Baby Jane of Madame X.

alterego

Eminem maakt het wel erg bont. Eigenlijk heet hij Marshall Mathers, maar hij werd natuurlijk beroemd onder de naam Eminem. Ook deze Eminem heeft hij een alterego gegeven, namelijk Slim Shady. En berg je maar als hij aan het woord komt. Slim Shady is namelijk het duiveltje dat denkt aan slechte dingen waar Marshall niet aan zou durven denken!

alterego

Jennifer Lopez is er nog steeds niet uit wat ze nou een leuke tweede naam vindt. Zo had ze een periode waarin ze steevast J.Lo genoemd werd. In 2009 bracht ze haar nieuwe single uit onder de naam Lola. Ze had zelfs een twitteraccount aangemaakt met deze naam en er werd een Lola website gelanceerd. Toch is Lola ook geen succes. Als je nu de website wilt opzoeken geeft deze aan dat die niet meer bestaat. Toch maar weer iets nieuws verzinnen, Jen..

alterego

Madonna kunnen we wel the Queen of alterego’s noemen. In de afgelopen jaren hebben we verschillende namen voorbij zien komen, zoals Dita en Veronica Electronica. Haar laatst bedachte naam is Esther. Ze is namelijk een groot fan van het verhaal over Koningin Esther uit het Oude Testament.

alterego

Veel celebs kiezen voor een tweede naam als ze zichzelf sexier willen voelen. Janet Jackson kiest er voor om zichzelf Damita Jo te noemen. Met Damita Jo verdwijnen de grenzen wat betreft seksualiteit. Oh Janet, had dat dan gezegd. Dan was nipplegate niet jouw schuld, maar werd Damita Jo als het zwarte schaap gezien.

Andere bijnamen van celebs:

- Mariah Carey luistert ook naar de naam Mimi

- Als Britney zich bitchy gedraagt kun je haar maar beter Mona Lisa noemen.

- De allernieuwste naam voor Courtney Love is Cherry KooKoo.

- Vicky Valentine is het wild child in Ashlee Simpson

Door Gabriella

Foto's: Beyonceworld, Celebsalon, Alt Film Guide, Fanpop, BBC, Bshox Music