Clémence Poésy

News door Redactie

Heb jij al gehoord van Clémence Poésy? Deze Franse actrice is binnenkort te zien naast Ed Westwick in de populaire serie Gossip Girl. In het nieuwe seizoen van Gossip Girl speelt zij de rol van Eva, een mysterieus vriendinnetje van Chuck Bass.

Chuck&Clem on set

Maar wie is Clémence Poésy? Je hebt haar vast wel eens gezien: in Harry Potter and the Goblet of Fire, Harry Potter en de Vuurbeker, speelde zij het meisje Fleur Delacour. In 2008 nam zij de rol van Chloe op zich in de komedie In Bruges. Ook heeft ze op vele covers van magazines gestaan en wordt haar naam vaak genoemd in mode artikelen. Op haar zestiende werd ze ontdekt door een modellenbureau. Een zeer bekende modellenklus die ze heeft gedaan, was de zwart-wit campagne voor het geurtje Chloe.

Chloe ad met clem

Clémence is in 1982 geboren in Parijs. Daar studeerde zij Drama op een toneelschool en leerde zij de Engelse taal goed te beheersen. Naast Engels en Frans, spreekt ze ook nog Spaans en Italiaans. Haar moeder is lerares en haar vader een theater directeur. Via hem scoorde ze haar eerste acteerdebuut. Een rolletje waarbij de 14-jarige een tekstje van twee zinnen had in een kleine productie. Toen wist ze het zeker, ‘Ik wil acteren!’. Haar zus Maelle is ook actrice, voornamelijk in Franse producties.

Clemence Poesy fotos

Binnenkort is Clémence Poésy dus te bewonderen in Gossip Girl! Wat vind jij van de Francaise?

door Marjolein