Franse It-girls

News door Redactie

Who’s who in France? It-girls heb je overal! Zoals Peaches Geldof, Daisy Lowe en Alice Dellal in Engeland en Olivia Palermo, Whitney Port en Chloe Sevigny in Amerika. Maar wat dacht je van Frankrijk? Girlscene ging opzoek naar de It-girls onder les femmes françaises.

melanie franse girls

Melanie Laurent is 27 jaar en behoort tot de grote filmsterren in Frankrijk vanwege haar rol in Quentin Taratino’s Inglorious Bastards. Binnenkort schittert ze in de film Beginners, waar ze samenwerkt met acteur Ewan McGregor. Melanie mist nooit een feestje. Ze staat bekend als een aanwezig, maar gezellig persoon. Ze is sociaal en heeft de humor van haar vader. Hij is een bekend comedian in Frankrijk. Ook is ze een graag geziene gast tijdens Paris Fashion Week. Melanie’s favoriete designers zijn dan ook Chanel en Miu Miu.

Lou franse girls

Lou Doillon is de 27-jarige en derde dochter van stijl icoon Jane Birkin. Deze rebel liet haar eerste tatoeage al zetten op 11-jarige leeftijd. Al gauw volgden er meer, ook enkele piercings. Naast dat ze model en het gezicht van Chanel, Givenchy en Miu Miu is, staat ze ook aan het begin van een veelbelovende film carrière. In welke film zij te zien zal zijn, is nog onbekend. Lou is een Franse rebel, een eigenwijze meid van jongs af aan, en dat zie je terug in haar kledingstijl. Stoere hoedjes, versleten jeans, leren broeken, tops van zijde en vintage tuniekjes met heftige rock schoenen en ongekamd warrig haar.

Joana franse girls

Joana Preiss is eerder een It-woman! Ze is 37 jaar en hotter dan hot in Frankrijk. Ze heeft klassieke muziek gestudeerd aan het Sorbonne in Parijs, waarna ze een totaal andere weg insloeg en als actrice terecht kwam in de Franse film industrie. Daar viel ze op bij het modepubliek en ook Karl Lagerfeld was van haar gecharmeerd. Zodoende werd ze model. De kledingstijl van Joana is stoer en classy. Je ziet haar vaak met een rommelig nonchalante coupe, in skinny jeans, simpele shirtjes, een leren jack en altijd met een statement pump of goed paar laarzen.

clemensy franse girls

Clémense Poésy is de dochter van een Franse film directeur. Ze werd wereldwijd bekend met haar rol in  Harry Potter en de Vuurbeker. Daar speelde zij het personage Fleur Delacour. Deze herfst zien we haar ook in Harry Potter and the Deathly Hallows. Tevens heeft ze een rol te pakken als een mysterieuze vriendin van Chuck Bass in Gossip Girl. De opnames van het nieuwe Gossip Girl seizoen vonden plaats in Frankrijk. Franse designers lopen met haar weg en ze is vaste gast bij Franse modeshows! Haar kledingstijl is relaxed, elegant en een tikkeltje eigenwijs. Ze draagt graag jurkjes, hoedjes, blazers en vintage tassen. Ze gaat voor eenvoudig, simpel en klassiek.

charlotte franse girls

Miss Gainsbourg is een groot stijlicoon in Frankrijk. Hoe kan het ook anders, als dochter van Jane Birkin. Op 13-jarige leeftijd was ze al te zien op het witte doek, in de film Paroles et musique, samen met beroemd actrice Catherine Deneuve. Ze heeft daarna nog in diverse films gespeeld maar is voornamelijk zangeres van beroep. Inmiddels heeft zij al drie albums op de markt gebracht. Qua kleding draagt zij een mix van alles. Ze is trendy en casual tegelijk, en maakt veel gebruik van getailleerde items. Bijvoorbeeld een mooi jasje met een simpele jeans. Ontwerper Nicholas Ghesquiere van Balenciaga is helemaal weg van haar, en noemt haar zijn muze.

anna franse girls

Anna Mouglalis speelde Coco Chanel in de film Coco Chanel & Igor Stravinsky. Door haar rol als Coco, werd Anna ook het gezicht van het klassieke Chanel parfum Allure. Franse glamour is haar stijl. Ze durft op te vallen en dat doet ze dan ook graag. Qua accessoires draagt Anna bij een bijzonder kledingstuk simpele sieraden. Een casual outfit fleurt ze op met grote armbanden en ringen. Ze is geliefd bij de Franse ontwerpers.

Foto's: zimbio.com, flickr.com

door Marjolein