News

Lea Michele

Als je Glee fan bent komt het gezicht van Lea Michele je vast bekend voor: Lea speelt namelijk Rachel Berry, het perfectionistische buitenbeentje met de geweldige zangstem, in Glee.

lea michele

lea michele

lea michele

lea michele

lea michele

lea michele

lea michele

lea michele

Lea Michele Sarfati werd in de wijk The Bronx (New York) geboren, maar groeide op in New Jersey. Ze studeerde aan de Tisch School of the Arts, een faculteit van de New York University. In 1995 speelde ze haar eerste rol in Les Misérables op Broadway. In de jaren daarna speelde Lea in verschillende andere theaterstukken zoals Ragtime en Fiddler On The Roof. In 2000 maakte ze de overstap naar televisie, en negen jaar later kreeg ze haar eerste grote televisierol als Rachel Berry in Glee.

Lea is voor haar rol in Glee genomineerd geweest voor een Teen Choice Award en een Golden Globe, maar die prijzen won ze jammer genoeg niet. Wel won ze de Satellite Award voor beste actrice in 2009 en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in een komedieserie.

In 2011 kunnen we Lea ook bewonderen op het witte doek, ze zal dan namelijk te zien zijn in Dorothy of Oz, een film over de tovenaar van Oz.

Wat vind jij van Lea?

Door Melissa Sluyter

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved