James Franco

News door Redactie

Robert Pattinson, Ryan Gosling, Ashton Kutcher en Jake Gyllenhaal opgelet. Er is een nieuwe hunk in town! Nou ja, niet nee.. maar wel erg leuk om groot te bewonderen op het witte doek. Ken jij acteur James Franco al?

james franco

James Franco werd geboren in Californië op 19 april 1978. Op zijn 19de stopte James met zijn opleiding en begon hij met acteren. In 2002 had James zijn eerste grote rol te pakken als Harry Osborn in Spider-Man, de zoon van de slechte Green Goblin en de beste vriend van de hoofdrolspeler, Peter Parker/Spider-Man. Eigenlijk was het de bedoeling dat James de rol van Spider-Man zou krijgen, maar die ging uiteindelijk toch naar Tobey Maguire. James was ook te zien in Spider-Man 2 en 3. In 2006 speelde James een klein rolletje in The Holiday, naast Jude Law en Kate Winslet. Je kunt hem ook herkennen uit de film Knocked Up, waarin actrice Katherine Heigl een van de hoofdrollen speelt.

In 2008 speelde James in de komedie Pineapple Express. Voor zijn rol in deze film werd James genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Acteur in een Musical of Komedie en een MTV Movie Award nominatie in de categorie Best Comedic Perfomance. Jammer genoeg ging hij niet met de prijzen naar huis..

james franco

james franco

Later dat jaar presenteerde James de bekende Amerikaanse comedy show Saturday Night Live, en werd hij het nieuwe gezicht van het mannenparfum van Gucci.

james franco

james franco

Verder kwam James nog voorbij in de films Milk, Date Night en Eat Pray Love, en je kunt ‘m op dit moment nog in de bioscoop bekijken in de film The Green Hornet, als drug dealer Danny ‘Crystal’ Clear.

james franco

james franco

james franco

james franco

james franco

Wat vind jij van James Franco? Heb je hem al eens gezien op het witte doek?

Door Melissa Sluyter