De tien best verdienende actrices

News door Redactie

Dat sterren veel verdienen, weten we inmiddels. Dat het in de miljoenen loopt, is ook wel aannemelijk. Maar hoeveel precies blijft toch altijd een raadsel. Dat verschilt ook aardig, zo verdient Sarah Jessica Parker dertig miljoen dollar in één jaar en krijgt top-actrice Meryl Streep 'maar' tien miljoen. Kijk je mee naar de top tien best verdienende actrices?

Je leven lang werk je keihard voor je geld, niet alleen om boodschappen te kopen, maar ook om leuk uit te kunnen gaan, mooie kleren te dragen of fijne reisjes te maken. Tegen de tijd dat je het echt gemaakt hebt, gebeurt er echter iets raars: je krijgt alles. Labels staan te springen om hun mooiste jurken aan je uit te lenen, vip-tafels worden massaal voor je vrij gemaakt en we denken niet dat J.Lo aan de bar haar mixje betaalt. Al die verwennerij is nogal overbodig als we naar de salarissen van afgelopen jaar van deze dames kijken.

bestverdienendeactrices

Zo schrijven Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker allebei dertig miljoen dollar per jaar op hun rekening bij. Bij Jolie is de grote klapper The Tourist, terwijl Sarah flink kassa't met -uiteraard- Sex and the City 2.

bestverdienendeactrices

In de dunne nekjes van Angelina en Sarah, hijgen Jennifer Aniston en Reese Witherspoon met beiden een bedrag van 28 miljoen dollar. Dat is geen kattenpies he! We hopen voor Jennifer Aniston toch nog op een Lil' Jen, zodat zij haar fortuin over kan nemen...

bestverdienendeactrices

Wie ook nog steeds een jaarsalaris van twintig miljoen dollar opstrijkt, is good old Julia Roberts. Niet gek, want in 2010 speelde ze in de kaskrakers Valentine's Day en Eat, Pray, Love. Toch moet ook Juul haar derde plaats delen. Met een newbie: Twilight-actrice Kristen Stewart zag ook twintig miljoen dollar op haar jaaropgave staan.

bestverdienendekatherine

Katherine Heigl staat op nummer zeven, met negentien miljoen dollar. Zij werkte haar centen niet alleen in het ziekenhuis met Grey's Anatomy bij elkaar, maar speelde naast het moederschap ook nog even de hoofdrol in Life as we know it.

camerondiaz

Wie missen we nog in dit rijtje? Cameron Diaz! Zij staat op nummer acht met 'maar' achttien miljoen dukaten. En terecht, want ze heeft een hilarische rol in Bad Teacher!

bestverdienendeactrices4

Klassiekers Sandra Bullock (vijftien miljoen) en Meryl Streep (tien miljoen) sluiten de rij. Waar Sandra het mee verdiend heeft, weten we niet. Naar ons weten zorgt de goedlachse actrice tegenwoordig fulltime voor haar adoptiezoontje Louis Bardo en staat ze niet meer op de planken. Meryl Streep trouwens ook niet, maar zij sprak met haar 62 jaar nog wel een animatiefilm in.

Wat zou jij doen met een Angelina Jolie-salaris?

Door Esmée