Schoenen verzorgen? Tips!

Fashion door Redactie

Als je een paar mooie schoenen hebt gekocht, wil je ook graag dat ze zo blijven, toch? Echter, die fijne Nederlandse straten, je eigen (on)handigheid en 'leven', geven je schoenen heel wat te verduren en dat komt ze niet altijd ten goede. Wij verzamelden een aantal tips om je schoenen mooi te houden!

Zo verzorg je je schoenen

- Is de zool onder je schoenen glad? Wrijf er dan over met een schuurpapiertje. Zijn ze juist plakkerig, geef ze een shot talkpoeder.

- Vlekken op zwarte schoenen? Poets ze op met de binnenkant van een sinaasappelschil. Zijn ze nu echt beschadigd, pak dan een zwarte watervaste stift en kleur je schoen een beetje bij.

- Vlekken op suède? Stoom ze boven een bak kokend water. Of probeer met een gum de vlek weg te vegen.

- Vlekken op lakleer? Een beetje vaseline doet wonderen!

Zo verzorg je je schoenen

- Gaat het plastic van je schoenveters af? Als je niet wilt dat de uiteinden van je veters gaan rafelen houdt er dan een aansteker bij, hierdoor plakt de stof aan elkaar.

- Vlekken op witte schoenen? Een gum verwijdert vlekken van wit leer. Nagellakremover laat donkere vlekken verdwijnen, natuurlijk niet te enthousiast veel remover op de schoen doen, aangezien het ook wit kan uitbijten.

- Vlekken op bruine schoenen? Als je geen schoensmeer meer hebt, kun je ook de binnenkant van een bananenschil gebruiken om bruine schoenen te poetsen.

shoe poets

- Vlekken op sportschoenen? Beetje tandpasta op een oude tandenborstel en poetsen maar. Als dat niet werkt is Cif vaak ook een uitkomst.

- Stinkschoenen? Stop een sinaasappelschil in je stinkschoenen en laat het een nachtje zitten. De volgende de dag zijn ze super fris!

Heb jij nog goede tips die je met ons & de bezoekers wilt delen?

Door Annemerel