Mooie man: Ian Somerhalder

News door Redactie

Wie wordt er nu niet spontaan verliefd op die knalblauwe ogen en dat super leuke lachje van Damon Salvatore, oh pardon Ian Somerhalder uit de Vampire Diaries. Veel van jullie waren teleurgesteld toen we hem niet noemden in het artikel over de oudere acteurs die een jongere jongen spelen, bij deze maken we het even goed met jullie.

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder werd 33 jaar geleden, op 8 december 1978 in Louisiana, zijn vader was een aannemer in de bouw en zijn moeder een masseuse. Op zijn tiende werd hij gescout als model, hij deed onder andere campagnes voor Calvin Klein, Gucci, Dolce & Gabbana en Guess. Iedere zomervakantie vertrok hij naar New York voor zijn modellenopdrachten. Tot hij op zijn zeventiende de middelbare school verliet voor een modellencarriere in Parijs..

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

Onze theorie wordt alweer bevestigd, jongens worden leuker naarmate ze ouder worden.

Al op jonge leeftijd was Ian geinteresseerd in acteren en toneel, naast zijn modellenwerk volgde hij acteerlessen en zo kwamen zijn eerste rolletjes. Zijn doorbraak kwam in 2004, toen hij een van de overlevenden (Boony Carlyle) in de TV serie Lost speelde, helaas voor Ian, werd hij net toen hij op het punt stond een huis op Hawaii (waar de serie opgenomen werd) te kopen, bruut uit de serie geschreven.

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

Na Lost volgde wat rolletjes in films, maar echt naam maakte hij er niet mee. Dat kwam pas toen hij in 2009 gecast werd voor de Amerikaanse televisieserie The Vampire Diaries. Hij speelt een van de drie hoofdrollen, Damon Salvatore, aanvankelijk the bad guy, maar uiteindelijk een jongen waar duizenden meisjes smoorverliefd op zijn geworden.

Ian Somerhalder

Ian is niet alleen een mooie jongen en een goede acteur, hij is ook betrokken met de natuur en dieren. Hij gebruikt zijn bekendheid (en zijn 1,4 miljoen twittervolgers) om aandacht te trekken voor zorgwekkende zaken als een alles-vernietigende pijpleiding en uitstervende diersoorten. Voor zijn 32ste verjaardag vorig jaar, wilde hij geen cadeaus, maar giften voor zijn eigen goede doel, de IS Foundation. Hij wordt steeds leuker.

Ian Somerhalder

Hoewel het nooit officieel bevestigd is, lijkt het erop dat Ian, helaas voor ons, al is ingepikt door zijn Vampire Diaries tegenspeelster Nina Dobrev (Elena/Katherine). In mei werden ze samen met hun moeders gespot in Parijs, een paar weken later konden ze niet van elkaar afblijven op HET muziekfestival van Los Angeles, Coachella. Ach ja, we kunnen er mee leven en het was natuurlijk ook wel een klein beetje te verwachten, de hoeveelheid chemie dat die twee op het scherm hebben, dat kon ook gewoon niet allemaal geacteerd zijn.

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

Leuke weetjes:
- Ian is slechts 1.77m, de gemiddelde Nederlandse vrouw is met een goed paar hakken dus langer
- Hij is nogal geobsedeerd door schoon zijn en zou het liefst drie keer per dag douchen
- Ian heeft een broer Rob en een zus Robyn, zijn ouders zijn gescheiden toen hij dertien was
- Zijn eerste kus kreeg hij op zijn tiende op een ijsbaan
- Ian heeft samen met zijn broer en zus een pizzatentje in Idaho
- Zijn favoriete kleur is turqouise
- Ian speelt voetbal en honkbal en hij skiet
- Hij drinkt het liefst rode wijn
- Ian's favoriete film is The Graduate en zijn favoriete acteur is Sean Penn
- Als Ian geen acteur was geworden zou hij zeebioloog, schrijver of reclameman zijn geworden
- In 2004 had Ian een kortstondige fling met Nicky Hilton
- Ian was twee jaar lang het gezicht van kledingmerk Guess
- Zijn eerste modellenklus was voor Ralph Lauren

Ian Somerhalder

Ian Quotes:
"I kind of think too much, I try do too many things at once."
"You can't get anywhere without the people who have come into your life."
"I have a million acquaintances but just two or three true friends. I can't hide anything from them."
"Acting is such a huge part of my life. It really allows me to have a creative outlet and to actually be able to have an outlet to discuss openly the things that truly I think are relevant in the world, that make a difference."
"I haven't seen any TWILIGHT movies, none of them. I didn't want to make that comparison. And I've never read any of the books. So to answer your question, I will not be seeing them. Maybe I'm one of the only people in the country who will not be seeing them."
"I love to indulge in nice wine. One of my friends is one of the world's top sommeliers and, from spending time in Italy and France when I was younger and becoming immersed in wine culture, I've learned what I like. I know what to spend my money on. I'd love to create my own organic vineyard and wine label. "
"I've got a lot of letters from prison. Lost was a big prison show. But it's really crazy when you get the letter that says, 'So, I'm getting out in three months, I've only been in for 17 years and I'd really like to meet you'. What's cool is that on The Vampire Diaries the writers are very young and the letters are really, really sweet."

Ian Somerhalder

Ian's Playlist
Radiohead - "15 Step"
M Ward - "Poison Cup"
Joy Division - "Love Will Tear Us Apart"
Pixies - "Where Is My Mind?"
My Morning Jacket - "Wordless Chorus"
Bright Eyes - "Take It Easy (Love Nothing)"
The Good Life - "Album of the Year"
Broken Social Scene - "Tbtf"
Conor Oberst - "Milk Thistle"
Tex - "This Lovely World"

Over welke mooie man zou jij de volgende keer graag willen lezen?

Door Annemerel