Jennifer Lawrence

News door Redactie

Ze is pas éénentwintig, heeft al een Oscarnominatie voor beste actrice op haar naam staan, evenals een paar indrukwekkende films. En over twee maanden kunnen we haar allemaal bewonderen in (wat wij voorspellen) dé nieuwe filmverslaving; The Hunger Games. Wij presenteren jullie: Jennifer Lawrence.

Jennifer Lawrence

Jennifer Shrader Lawrence werd 21 jaar geleden op 15 augustus 1990 geboren in de Amerikaanse staat Kentucky. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze actrice wilde worden en op veertienjarige leeftijd sleepte ze haar ouders mee naar New York, op zoek naar een castingbureau.

Jennifer Lawrence

Jennifer in Viktor en Rolf bij de People's Choice Awards vorige maand

Die vond ze, en al snel stroomde de rolletjes binnen. Eerst in TV series als Cold Case en Medium, later in bijrolletjes in films en begin 2010 speelde ze haar eerste hoofdrol. Niet de minste overigens, in Winter's Bone, een film over drugsgebruik in de Ozarks, een arm gebied in de Verenigde Staten. De rol was extreem zwaar en Jennifer zette een super knappe prestatie neer. Niet voor niets was ze genomineerd voor 27 belangrijke awards (waaronder een Golden Globe en een Oscar) en won ze er negen!

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

In 2011 speelde ze onder andere in de films 'Like Crazy' 'The Beaver' en 'X-men: First class'. Maar nog veel spannender, afgelopen jaar filmde ze het eerste deel in 'The Hunger Games' trilogie. The Hunger Games worden ook wel gezien als het nieuwe Twilight, maar..... dan beter! Er wordt heel veel verwacht van de film die op 23 maart in Amerika in premiere gaat en een week later in Nederland. En na het zien van de trailer (en het lezen van de boeken) kunnen ook wij niet meer wachten..

Jennifer Lawrence

Jennifer in een prachtige rode jurk bij de Oscars in 2011

In de film speelt Jennifer de rol van Katniss Everdeen, de hoofdrol. Haar tegenspelers zijn onder andere Liam Hemsworth (het vriendje van Miley, bekend uit The Last Song) en Josh Hutcherson. Voor de film verfde Jennifer haar haren bruin (evenals Liam overigens, en Josh verfde juist zijn haren blond, typisch!). Een ware transformatie, wij herkenden Jennifer bijna niet meer als de blonde godin in de mooie rode jurk bij de Oscars.

Jennifer Lawrence

Jennifer eind januari toen ze de nominaties voor de Oscars voor 2012 voordroeg tijdens de bekendmaking in Los Angeles

Naast The Hunger Games trilogie staat er voor het komende jaar ook een project met Bradley Cooper 'The Silver Lining Playbook' op het programma. En hoe Jennifer zichzelf over tien jaar ziet? 'Oh, dat zou ik echt niet kunnen zeggen. Ik zie mezelf wel regisseren. Maar tien jaar geleden had ik ook nooit gedacht dat ik nu hier zou zijn, dus ik zou echt niet weten waar ik over tien jaar zal zijn..'

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Jennifer in The Hunger Games

Kennen jullie Jennifer Lawrence al? Zijn jullie ook zo benieuwd naar The Hunger Games?

Door Annemerel