Gers met een zachte G

News door Redactie

Gers Pardoel is een super populaire Nederlandse rapper die je waarschijnlijk wel kent van zijn single: ‘Ik neem je mee’. Daarvoor zong hij in de titelsong van New Kids: ‘Broodje Bakpao’. In november kwam zijn eerste album 'Deze wereld is van jou' uit, waar nummer 1-hit ‘Ik neem je mee’ en ‘Bagagedrager’ op staan. Gers is booming!

gers pardoel

Gers werd op 12 mei 1981 geboren, een half uurtje voor zijn tweelingbroer Robbie. Hij woonde met zijn vader, moeder en broertje in Nijmegen. Toen Gers zeventien was, overleed zijn  moeder aan kanker. Zijn leven stond op zijn kop en de relatie met zijn vader verslechterde.

gers pardoel

Hij zocht zijn toevlucht in skaten en stelde zichzelf een doel: hij wilde tot de Nederlandse skate-top horen. Samen met Steffen Haars en Huub Smit (later deden zij New Kids) oefende hij heel erg veel. Hij werd uiteindelijk negende bij een landelijke wedstrijd!

gers pardoel

"Ik had veel ruzie met mijn pa en ik miste mijn broertje die naar Rotterdam was verhuisd. Ik was ondertussen begonnen met rappen en hiphop maken. Dat vond ik wel heel leuk om te doen. Daarom besloot ik het roer om te gooien. Ik zegde mijn baan op, vertelde iedereen dat ik me op m’n muziek ging richten en vertrok naar Rotterdam, waar ik bij mijn broertje ging wonen."

gers pardoel

In Rotterdam kwam Gers Postman (toen de man van Anouk) tegen. De ervaren rapper was als een mentor voor Pardoel. ‘In de eerste plaats verzon hij de naam Gers.' Gers heet eigenlijk Gerwin, 'Gers' lijkt op Gerwin en betekent cool in Rotterdam.

gers pardoel

Gers maakte een paar raps en liet zijn liedjes horen aan Steffen Haars. Steffen stelde Gers voor aan Sef en Big2. Met hen nam hij de single ‘Broodje bakpao’ op. Gers werd getekend bij TopNotch en de single 'Ik Ga Hard' met The Partysquad volgde.

gers pardoel

In oktober vorig jaar kwam Pardoel’s debuutalbum uit, met daarop onder andere 'Ik neem je mee’. Vorig jaar won hij de Beste Nederlandse Artiest Award bij de Mega Award.

Gers' hit 'Bagagedrager' samen met Sef

'Ik neem je mee' is een lied dat door jong en oud wordt meegezongen!

Gers zingt 'We missen je' live

Gers samen met Guus Meeuwis!

Wat vind jij van Gers?

Bron: gerspardoel.nl

Door Annick