Celebs die hun namen veranderden

News door Redactie

Kennen jullie Cheryl Tweedy van Girls Aloud? Toen ze met voetballer Ashley Cole trouwde, veranderde ze haar naam. Maar nu ze is gescheiden en heet ze gewoon weer 'Cheryl'. Maar wist je dat Katy Perry, Miley Cyrus en Agyness Deyn ook heel anders heten? Lees hier hun echte namen!

Cheryl Cole heet vanaf nu gewoon weer Cheryl. De zangeres veranderde alleen van achternaam, maar heel veel sterren switchte op een veel rigoreuzere manier!

cheryl

Katy Perry
De Christelijk opgevoede Katy Perry groeide op als Katheryn Elizabeth Hudson. Ze deed niet dit uit ijdelheid, maar uit noodzaak! Katy Hudson had natuurlijk veel te veel geleken op actrice Kate Hudson. Hoe ze bij Perry kwam? Dat is de meisjesnaam van haar moeder.

Dita von Teese
De pin-up girl en ex van Marilyn Manson ging vroeger door het leven als Heather Renée Sweet. Wij vragen ons af wat er mis was met Heather Sweet, maar er moest een nieuwe naam komen. Dita haalde Heather van actrice Dita Parlo en 'Von Treese' werd uit het telefoonboek gekozen. Vervolgens maakte Playboy een tikfout en werd het Dita von Teese.

Oprah Winfrey
Er zijn maar weinig meiden die nog nooit een aflevering van Oprah hebben bekeken. Maar wist je dat ze eigenlijk de bijbelse naam Orpah had? Ze heeft de r en de p omgedraaid omdat het makkelijker te spellen en uit te spreken was.

namen

Rihanna
Rihanna liet haar eerste naam en achternaam vallen toen zij bekend werd. Eigenlijk heette ze Robyn Rihanna Fenty.

Olivia Wilde
Olivia Wilde kwam ter wereld als Olivia Cockburn. Haar familie zit vol met schrijvers en daarom veranderde ze haar naam voor haar acteercarriere naar 'Wilde' als teken van bewondering naar Oscar Wilde (een bekende schrijver).

Liv Tyler
De moeder van Liv vertelde haar altijd dat Todd Rundgren haar vader was. Ze heette als kind dus Liv Rundgren. Maar toen Liv de dochter van Steven Tyler ontmoette, Mia, leek ze zoveel op haar dat het duidelijk was. Haar moeder gaf het toe, Steven Tyler was haar vader en Liv liet haar naam veranderen.

Agyness Deyn
Het topmodel besloot haar naam Laura Hollins te veranderen in Agyness toen een nummeroloog haar vertelde dat de naam Agyness Deyn heel veel geluk zal brengen. En dat lijkt wel waar te zijn...

namen

Dakota & Elle Fanning
De acterende zusjes Dakota en Elle Fanning gebruiken allebei hun middelste namen. Officieel heten de zusjes Hannah (Dakota) en Mary (Elle) Fanning.

Demi Moore
Demi groeide op als Demetria Gene Guynes. Maar na haar scheiding van Freddy Moore besloot ze zijn achternaam te houden.

Jennifer Aniston
Net als haar acterende vader veranderde Jennifer haar achternaam van het Griekse Anastassakis naar het Amerikaanse Aniston. Waarom? Omdat het makkelijk uit te spreken en te schrijven is.

namen

Miley Cyrus
De ouders van Miley noemde haar bij haar geboorte 'Destiny Hope Cyrus' omdat ze geloofden dat hun dochter grote dingen zou bereiken. Als baby was Destiny alleen maar aan het lachen, waardoor ze de bijnaam Smiley kreeg. Dat werd later Miley!

Pink
Over Pink gaan wilde verhalen. Eigenlijk heette de zangeres Alecia Moore. Verhaal één gaat over de donkere vrienden van Pink. Die zagen een keer haar 'private parts' en riepen 'it's pink!'. Het andere verhaal gaat over het feit dat Pink vaak bloosde.

Lady Gaga
Dat Lady Gaga niet haar echte naam was hadden we al verwacht. Ze ging naar school met de naam Stephani Joanne Angelina Germanotta. Stefani kwam bij Gaga door altijd 'Radio Gaga' te zingen als ze de studio in kwam. Toen haar producer haar een keer sms'te met 'Lady Gaga' stuurde ze terug: "Dat is hem! Noem me nooit meer Stefani."

Door Esmée