Eerste blik op de nieuwe Romeo & Juliet

News door Redactie

Er komt weer een nieuwe versie van Romeo & Juliet. Goed nieuws voor degene die gek zijn op deze tragedie van Shakespeare en het graag in een modern jasje zien. De film gaat over de ontmoeting tussen twee vijandige families waaruit een verboden liefde voortkomt. Hailee Steinfeld twitterde gister de eerste foto’s van de film.

romeo en juliet

In de nieuwe film speelt Hailee Steinfeld als Juliet. Er was nogal wat commotie over het feit dat met haar 15 jaar best jong is voor sommige heftige scenes in de film. Maar daar kwam een antwoord op. Hailee is juist gekozen omdat ze de perfecte leeftijd heeft. Juliet zit in het stadium van kind/vrouw, net als Hailee zelf. Hailee zou je kunnen kennen van haar rol in de film ‘True Grit’ waarvoor ze genomineerd was voor een Oscar.

romeo en juliet

In de film zie je verder Douglas Booth, die Romeo speelt. Ook Ed Westwick a.k.a. Chuck Bass (Gossip Girl) komt voorbij, hij speelt de rol van Juliet’s neef Tybalt. We like, we like!

romeo juliet

De scenarioschrijver van de film, Julian Fellowes, zegt in het laatste nummer van Entertainment Weekly: “Toen ik Douglas Booth in zijn kostuum zag en Hailee Steinfeld, was het duidelijk dat we een manier hadden gevonden om dit klassieke liefdesverhaal opnieuw te vertellen,  met geliefden die zo jong, puur en knap zijn zoals ik voor ogen had.”

Wat vind jij van deze nieuwe film?

Door Annick

Bron: ohnotheydidnt, vogue