VMA's: Spraakmakende momenten

News door Redactie

Vannacht worden in de Verenigde Staten de VMA’s uitgezonden. Dé muziek award cshow van MTV in de VS. Gisteren lieten we jullie zien wat voor bijzondere creaties de celebrity’s afgelopen jaren droegen. Vandaag delen we graag een aantal spraakmakende momenten van afgelopen award shows. Van de beste optredens tot de meest gênante momenten.

 

Michael Jackson had in 1995 enige tijd het podium tot zijn beschikking. Hij zong een meer dan tien minuten durende medley van zijn grootste hits.

Nogmaals Michael.. In 2002 werd hem door één van zijn grootste fans (Britney) een award uitgereikt. In zijn speech vertelde Michael dat hij onwijs dankbaar was dat hij de award voor “Artist of the Millenium” gewonnen had. Maar.... Het was slechts een award om zijn 44ste verjaardag te vieren. Oeps.

 

Een ander veelbesproken moment met Michael vond een paar jaar eerder plaats. Michael was net getrouwd met Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley. Niemand geloofde in het huwelijk van Michael en Lisa Marie. Michael’s manager verzon daarom dat de twee op het VMA podium maar eventjes speeksel moesten uitwisselen. Uhhhhh

Net als Michael Jackson is Madonna ook een veel geziene gast bij de VMA’s. In 1984 opende ze de allereerste editie van de VMA’s met haar hit “Like A Virgin”. Niemand had ooit een vergelijkbaar optreden gezien, het was een “revolutie”. 18 jaar later gaf ze in een optreden met Britney en Christina een knipoog naar dit optreden.

DE KUS! In 2003 opende Britney Spears, Christina Aguilera en Madonna de VMA’s met een medley van Madonna’s nummers Like A Virgin en Hollywood. Eerst verschijnt Britney uit de bruidstaart, vervolgens Christina en dan... MADONNA! De drie dames zingen en dansen samen en dan, bijna tegen het einde gebeurt het.. Madonna kust eerst Britney en niet veel later Christina. Na negen jaar heeft men het hier nog steeds over.

In 1990 gaf Madonna een fantastisch optreden met haar hit “Vogue”. Live zingen deed ze niet, maar met zo’n opvoering is dat ook bijna niet meer nodig. Madonna en haar entourage was verkleed als rijke Franse dames uit de 18e eeuw.

 

Beyonce maakte afgelopen jaar op een wel heel bijzondere manier haar zwangerschap bekend. Tijdens de award show zong ze het nummer “Love on Top”. Aan het begin van haar optreden zei ze: “There’s love growing inside of me” en aan het einde van het nummer gooit ze haar microfoon op de grond, maakt ze haar jasje op en wrijft ze liefkozend met haar hand over haar buik. Daar groeit duidelijk een kleine baby in.

 

In 2001 schokte Britney het publiek door op het podium met een slang om haar schouders te dansen. Ze bracht haar hit “I’m A Slave For You” ter gehore.

In 2009 won Taylor Swift een award voor beste video. Iemand in de zaal was het daar dus niet mee eens. Jullie weten vast wel over wie we het hebben.. Kanye West dus. Kanye bestormde het podium en vertelde dat Beyonce’s video 'Single Ladies' de beste video in jaren was (en dat Taylor de award dus eigenlijk niet verdiende). 'Helaas' is dit filmpje niet meer beschikbaar. Met een beetje goed zoeken op Youtube kom je het misschien nog tegen. Arme Taylor...

 

Net nadat Kanye zo lullig Taylor’s momentje op het podium met haar award verpestte, stond Taylor alweer op het podium. Dit keer voor een optreden met haar hit: “You Belong With Me”. Maar Taylor bevindt zich niet alleen op het podium, maar ook bij de metro en in de metro..

 

Ook in 2009... Lady Gaga die bebloed en hangend aan een touw in de lucht hangt tijdens de opvoering van haar hit “Paparazzi”. Wow.

Afgelopen jaar overleed zangeres Amy Winehouse, een maand later tijdens de VMA’s was er een mooi tribute ter ere van Amy. Tijdens het Tribute zong Bruno Mars Amy’s hit Valerie.

Wat is jouw favoriete VMA moment?

Door Annemerel