News

Maak kennis met: Shailene Woodley

Zijn jullie al bekend met ene Shailene Woodley? Kijkers van Disney Channel kennen haar waarschijnlijk als Amy van "Secret Life of the Teenager", misschien heb je haar gezien als dochter van George Clooney in "The Descendants". Nee? Nou dan misschien als Kaitlin Cooper in The OC? Nog niet? Nou, laat ons introduceren...


Shailene Diann Woodley werd (bijna) 21 jaar geleden geboren, op 15 november 1991 in Californië. Haar moeder is lerares, haar vader directeur op een middelbare school. Helaas zijn haar ouders niet meer bij elkaar, op haar vijftiende zijn ze uit elkaar gegaan. Niet lang daarna kreeg Shailene te horen dat ze leed aan scoliose, een vergroeiing van de rug. Het was zo ernstig dat ze een tijd lang van haar nek tot haar heupen in een speciale brace heeft gezeten.

Shailene woodley

Met acteren begon Shailene al vrij vroeg. Ze speelde kleine rolletjes in films als "Replacing Dad" en "Not Another Teen Movie", ook was ze te zien in series. Eén daarvan was The OC. In het eerste seizoen van The OC speelde Shailene Kaitlin Cooper, het jongere zusje van Marissa. Toen in 2006 de rol van Kaitlin een vaste rol werd, ging de rol echter naar Willa Holland.

Shailene woodley

De toen elfjarige Shailene als Kaitlin Cooper in The OC

Maar dat betekende niet dat het gedaan was met de carriere van Shailene. Ze speelde gastrollen in CSI New York en Cold Case, totdat ze in 2008 de hoofdrol in de Amerikaanse TVserie: "The Secret Life of the American Teenager" kreeg. In de serie speelt ze de rol van Amy Juergens. Amy is een 17-jarig intelligent meisje, in de zomer voordat ze naar de Universiteit gaat raakt ze zwanger tijdens een One Night Stand. Inmiddels is het vijfde seizoen van de serie in Amerika uitgezonden. De serie wordt in Nederland op Disney Channel uitgezonden.

Shailene woodley

Shailene en de rest van de cast van de serie "The Secret Life of the American Teenager"

Daarnaast doet Shailene het in films ook niet onverdienstelijk. Zo stond ze in 2011 tegenover niemand minder dan George Clooney in de door George zelf geregisseerde film "The Descendants". Hiervoor won Shailene zelfs de MTV Movie Award voor beste nieuwkomer voor.

Shailene woodley

Shailene woodley

Shailene met George Clooney in "The Descendants"

Het gaat dus lekker met de carriere van Shailene. Of er nog een zesde seizoen van haar serie "The Secret Life of the American Teenager" komt, is nu nog niet helemaal duidelijk, maar er staan wel twee films op de plank. "The Spectacular Now" en "White Bird" zullen in 2013 in de bioscoop te zien zijn.

Shailene woodley

Shailene woodley

Shailene woodley

Shailene tijdens verschillende rode loper-events

Kende jij Shailene al?


Bron: Look.co.uk, Wikipedia, IMDB

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved