FIVA Jewelry viert 15-jarig jubileum

Fashion door Redactie

FIVA heeft in het teken van het 15-jarige jubileum, een speciale collectie van acht items ontworpen. De lijn bestaat uit een armband, sleutelhanger, broche, ring, kettingen en oorbellen. In de ontwerpen zijn kristal, parel, bergkristal, fluweel, Afrikaans zonnesteen en metaal verwerkt. Zwart, zilver en een vleugje crème en skin (huidskleur) zijn de belangrijkste kleuren.

Fietje Pieters heeft 15 jaar geleden FIVA Jewelry opgericht. Al jong was ze gefascineerd door kralen. Op haar achtste verkocht zij zelfgemaakte kettinkjes op de braderie in Bergen, Noord-Holland. Op haar twintigste ontmoette zij in Australië een oude dame die een schuur vol antieke kralen en kristal bleek te hebben. Fietje heeft de verzameling overgenomen, er sieraden van gemaakt en deze vervolgens op kunstmarkten in Australië verkocht. Regelmatig reisde Fietje af naar Frankrijk. Op straat in Parijs kocht ze uit Afrika afkomstige kralenkettingen en versmolt deze tot nieuwe creaties.

Haar passie voor sieraden heeft zich doorgezet en in 1993 startte zij met haar bedrijf FIVA Jewelry. De ontwerpen zijn handgemaakt en bestaan uit uiteenlopende, natuurlijke materialen, zoals Swarovski, Venetiaanse glaskralen, schelpen, bergkristal, been, parelmoer, parels, natuursteen en edelmetaal.

Samen met Dénise de Graaff en Paulien Nooter ontwerpt zij wisselende collecties sieraden passend bij elk type vrouw. Elk ontwerp bevat echt super leuke details, van een klein steentje als bedeltje tot een groot hart bevestigd aan een medaillon.

Vorige week ging ik naar de presentatie van de nieuwe FIVA collectie. Bij aankomst werd ik verwelkomd door een dame die een geweldige ketting om haar nek had hangen. Dit was het topstuk van de collectie en was echt geweldig! De ketting is extra lang met aan de voorkant vier fluwelen stroken waarbij een speciale weeftechniek is toegepast. De ketting loopt door over de rug van de draagster, waarbij vijf trossen zwart kristal de rug van de draagster versieren.

Onder het genot van een heerlijke cupcake werd ik door de ruimte geleidt. Ik kreeg de verschillende ontwerpen te zien, met de bijbehorende informatie.

De wintercollectie is geïnspireerd op trends uit Parijs en Milaan. Donkere kleuren zijn de basis, met hier en daar wat kleuraccenten. Zwart wordt gecombineerd met zilver en ijsblauw, goud en zilver is in zowel glans als mat in verschillende materiaalcombinaties toegepast. Ook paars, groen en oranje komen veelvuldig terug. Zoetwaterparels, natuursteen, Swarovski, metaal, schelpen en glas uit Venetië en Brazilië zijn de meest gebruikte materialen in deze collectie. Verder vind je figuurtjes als vogels, sterretjes, druppels, bloemen, muntjes en hartjes vaak in de collectie terug.

De jubileumcollectie is tegelijk met de nieuwe wintercollectie 2009/2010 in augustus te koop. En wanneer je een sieraad koopt, krijg je er een speciaal toilettasje bij. Erg leuk!

FIVA is te koop is bij alle vestigingen van de Bijenkorf en/of er zijn nog ruim 100 andere verkooppunten in Nederland. Check ook de (winkel) zoekmachine op www.fiva.nl.

door Danique