Geef jezelf een celebrity hairdo!

Celebs door Redactie

Vol jaloezie kijken we naar de mooie kapsels van de sterren op de rode loper. Maar niet getreurd: dat kunnen we zelf ook! Dus hier de mooiste sterrenkapsels en hoe je die zelf kunt maken.

Lange, losse krullen zoals Jessica Alba en Kristin Cavallari

Doe wat volume mousse in je handdoekdroge haar en fohn je haar ondersteboven. Als het haar zo goed als droog is pak je een dikke krultang en krul je smalle plukjes haar. Daarbij krul je niet tot de wortel, maar tot ongeveer de hoogte van je oor. Als je klaar bent kam je even met je vingers door je haar heen en doet er een beetje glans of anti-pluis olie in. Tip: Gebruik een volume mousse die hitte bestendig is zoals L’oreal StudioLine Hot Volume Mousse, die is namelijk speciaal voor gebruik met de fohn.

Modern en casual zoals Kerry Washington

Zet je vochtige haar in dikke rollers, voor wat slag in de lengte van je haar. Haal de rollers eruit en maak een zijscheiding. Toupeer je haar bovenaan een klein beetje voor wat volume. Pak dan een dikke pluk vlak boven elk oor, haal die naar achteren en zet ze vast met een elastiekje.

Smooth en classy zoals Eva Longoria

Als je van jezelf krullen hebt: stijl je droge haar met een stijltang en maak aan het eind van elke pluk een bocht naar binnen. Zo vallen je plukken op het eind mooi naar binnen zoals bij Eva. Als je van jezelf stijl haar hebt: Pak een ronde borstel en föhn je vochtige haar nog steiler. Op het eind van elke pluk maak je een bocht naar binnen, zo valt je haar net zoals bij Eva. In beide gevallen geldt: doe als je klaar bent wat antipluis of glansolie in je haar, voor een mooi glad effect.

Dikke pijpenkrullen zoals Beyonce

Dit is een kapsel dat lang duurt, maar het resultaat mag er wezen. Je gebruikt een dunne krultang en krult plukken haar (niet te dik, niet te dun) tot aan de wortel. Maar vermijd je hoofdhuid, brandplekken horen niet bij deze look. Elke keer als je een pluk haar gedraaid hebt om de krultang, wacht je een aantal seconden zodat er een goede pijpenkrul ontstaat. Dit doe je bij elke pluk haar die je maar hebt en als je klaar bent spray je er haarlak overheen zodat het goed blijft zitten. Voor meiden met hardnekkig steil haar: je kunt ook papilloten( die je ook zelf van stukken stof kunt maken) in doen en die een nacht laten zitten, doe er dan de volgende dag wat volume mousse in. Toegegeven: het slaapt niet lekker, maar het werkt wel.

Hip en sjiek zoals Paris

Dit kapsel vraagt om steil haar, dus pak de steiltang en maak je haar zo steil mogelijk. Doe er daarna want antipluis of glansolie in. Heb je een lok of pony, maak daar dan een zijscheiding in en laat de plukken naar de zijkant van je gezicht vallen. Je maakt daarna een staart en doet die laag in je nek naar de zijkant, zodat de staart over je schouder valt. Pak dan een dunne, plastic haarband en zet die achter je oor. Doe het haar achter de haarband een beetje touperen.

Door Arancha