Iconische kapsels

Celebs door Redactie

Niet alleen mensen zijn iconen, maar ook bepaalde kapsels. Sommige kapsels waren zo populair, dat ze nog altijd bekend zijn. Je haarstijl is een groot deel van je uiterlijk en je kunt een hoop inspiratie uit die iconische kapsels halen.

Jennifer Aniston

Of beter gezegd: Rachel. Het was het kapsel dat ze kreeg voor haar rol in Friends wat zo ongelofelijk populair was. Het werd dan ook ‘the Rachel’ genoemd. Het was schouderlang, gelaagd haar in een zijscheiding. Het was zo populair in de jaren ’90, dat er uit een enquête kwam dat de helft van de vrouwen het kapsel bij de kapper had gevraagd.
Jennifer Aniston zelf vond het vreselijk dat iedereen zo geobsedeerd was door haar haar. ‘Ik moet vast iets fout doen, als iedereen alleen op mijn haar let’, zei ze erover. Ze zou de makers van Friends hebben gesmeekt om een ander kapsel. Dat kreeg ze uiteindelijk, maar ‘the Rachel’ is nog steeds één van de bekendste haarstijlen ter wereld.

Marilyn Monroe

Marilyn’s haar was een deel van haar sexy ‘blonde bombshell’ imago. Van zichzelf was ze een brunette met golvend haar. Maar als ster had ze zwaar geblondeerd haar, bijna wit soms, dat door krulspelden een sterke krul erin had. Het is een herkenbaar kapsel dat nog steeds wordt nagedaan door sterren als Christina Aguilera. Maar Marilyn had het idee van actrice Jean Harlow. Jean was de eerste actrice met platinablond haar. Jean´s haar was trouwens zo hevig geblondeerd dat het op een gegeven moment uitviel. Maar Marilyn was een groot fan van haar en wilde dan ook dat haar kapsel door dezelfde kapper werd gedaan.

Farah Fawcett

Farah’s kapsel was ontzettend populair in de jaren ’70, maar je ziet het vaak terugkomen. Het is gekopieerd door sterren als Paris Hilton en Beyonce. Het wordt vaak een ‘hair flip’ genoemd, alsof er een windmachine in je gezicht blaast. Farah had het kapsel in Charlie’s Angels en hoewel ze al heel lang een andere haarstijl heeft, blijft ze altijd om haar ‘hair flip’ bekend staan.

Mia Farrow

De naam Mia Farrow zegt je misschien niet veel. Maar in America’s Next Top Model hoor je Tyra Banks nog weleens vragen om een model een ‘Mia Farrow in Rosemary’s Baby’ kapsel te geven. In de jaren ’60 was Mia een bekende actrice die een relatie had met Frank Sinatra. Ze zou gaan spelen in de film Rosemary’s Baby toen ze haar lange haar kort liet knippen. In die tijd was het heel gewaagd dat een vrouw een ‘jongenskapel’ kreeg. Volgens verhalen vond Frank Sinatra het vreselijk. Maar de film werd een groot succes en haar korte haar werd veelvuldig gekopieerd. Ook nu hebben sterren als Michelle Williams en Alyssa Milano zich laten inspireren door Mia’s iconische kapsel.

Louise Brooks

Louise was een grote ster in de stomme films van de jaren ’20. Ze wordt verantwoordelijk geacht voor het succes van de bob. Haar zwartharige bob was strak afgeknipt en had een pony. In die tijd waren krullen en lang haar de trend. Maar door haar werd de bob populair en dat is het eigenlijk altijd gebleven. Hoewel het bij Louise heel recht en strak is geknipt, kan een bob in allerlei verschillende soorten. Louise zelf deed het vaak opleuken met een haarband of baret.

Kapsels die de laatste jaren populair waren:

Kate Moss’ boho haar

Victoria Beckham’s schuine bob

Rihanna’s korte kapsel met lok

door onze redactrice Arancha