Herfst & Winter trend: 70's print

Fashion door Redactie

Een trend die we dit seizoen veel op de catwalk hebben gezien, zijn prints en patronen uit de jaren '70. Of ze nou matchen of clashen; de prints maken een groot comeback deze herfst en winter. Een goede reden om de kast van je moeder eens over hoop te halen! Hier vind je inspiratie en leer je hoe je de beste combinaties kunt maken.

De jaren '70 geïnspireerde prints zagen we voorbijkomen op de catwalk bij Prada, Miu Miu, Rochas en Kenzo. Zoals je ziet bij de modellen kan alles bij elkaar worden gedragen. Een bekend patroon wat goed bij deze stijl past, is: paisley. Stap een willekeurige winkel binnen en je vindt deze patroon op veel tops en blouses. Ook geometrische patronen, ruitjes en andere drukke prints zijn geoorloofd bij deze look.

prada

miu miu

Qua accessoires zien we een cravat (een kleine stropdas) en korte sjaaltjes. Draag deze items met een hoog opgeknoopte blouse en je bent helemaal in stijl. De broeken zijn gecropped tot de enkels en de kleuren zoals knalroze, tangerine en diep paars maken deze schreeuwerige trend helemaal compleet.

rochas

kenzo 

Het mag dan lijken dat je alles bij elkaar kan dragen; print op print is lastig te combineren. Je wilt namelijk niet voor gek lopen. Het beste kan je beginnen met een bij elkaar passende jas en broek. Kijk maar naar de modellen bij Prada, Miu Miu en Kenzo. Vind je dat niks? Kies dan voor kledingstukken met dezelfde kleur zoals bij Rochas. Deze stijl is gewaagd maar dat maakt het juist zo leuk!

Zin gekregen om te winkelen? Ik -Quirine- zet een aantal mooie kledingstukken voor je op een rij:

print
Blouse met strik Mango €44,95

print
Broek Mango €34,95

print
Jurk Nelly €79,95

print
Trui Vila €59,95

print
Broek Vila €49,95

h&mblouse
Blouse H&M €49,95

print
Wanten H&M €9,95

Wat vind jij van de 70's print?

Door: Quirine